Cover
Belföld
Terc: Ferenc pápa tisztában van a migráció veszélyeivel, mégis pozitív jelenségként tünteti fel
2018-02-0119:12
illegális bevándorlás, ENSZ migrációs paktum, Ferenc pápa, iszlám, Márfi Gyula, Terc
Ferenc pápa tudja, milyen veszélyei vannak Európára nézve a migrációnak, mégis úgy tünteti fel, mintha egy pozitív jelenségről lenne szó - erről beszélt Márfi Gyula veszprémi érsek az ECHO TV Terc című műsorában. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagja mellett Földi-Kovács Andrea másik vendége Lukács Tamás ügyvéd, volt KDNP-s országgyűlési képviselő volt. 
Nemrégiben hazánkban járt Geert Wilders. A holland Szabadságpárt vezetője úgy látja, jelenleg súlyos fenyegetést jelent az iszlám Európára. Őt is, mint sok más megszólalót, akik szerint bizonyos kultúrák több értéket hordoznak, mint a többi, rasszistának bélyegzik. A multikultúra ideológiája ugyanis azt akarja éreztetni mindenkivel, hogy minden kultúrában egyenlően vannak jelen a szabadságjogok, a demokratikus értékek, a méltóság és szabad akarat lehetősége. De vajon így van-e? Minden kultúrára és vallási közösségre egyaránt vonatkoztatható-e a vallásszabadság, a valláskritika, és mindegyik felekezet, vagy világvallás képviselői között működik-e a párbeszéd?

Márfi Gyula veszprémi érsek a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaként tavaly novemberben ad limina látogatáson vett részt Rómában. Az érsek atya a Ferenc pápával való találkozáskor kifejtette a Szentatyának, hogy az ő egyházmegyéje 150 évig muszlim megszállás alatt volt. Az alatt az idő alatt minden szerzetesház és majdnem az összes templom elpusztult, a lakosság pedig megfeleződött. Márfi Gyula a találkozáskor aggodalmát is kifejezte Európa dekrisztianizálódása és iszlamizálódása miatt.

Az érsek atya a Tercben azt mondta, Ferenc pápa meghallgatva őt, nagyon nyíltan, kedvesen és barátságosan azt válaszolta neki, ő is úgy tudja, hogy például, ha egy muszlim férfi és egy muszlim nő köt házasságot, és nem lesz minden gyerek muszlim, akkor mindkettőt megölik. Azt is tudja, hogy még a toleránsabbnak tartott Iránban is üldözik a keresztényeket, és sokan vannak börtönben. Ehhez képest viszont Ferenc pápa azóta megjelent nyilatkozataiban - mint például az újévi körlevele – úgy tünteti föl a migrációt, mint egy egyértelmű pozitív jelenséget – fogalmazott Márfi Gyula.

Az adás teljes egészében IDE KATTINTVA tekinthető meg. 

ECHO TV – A nemzet hangja - Terc 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ