Cropped landscape
Külföld
Timmermans: Előremutató a Soros Györggyel folytatott évtizedek óta tartó együttműködés
2018-02-0116:19
Frans Timmermans, soros györgy, Európai Bizottság
A Soros Györggyel folytatott, mintegy húsz éve tartó együttműködés előremutató, az amerikai befektetővel Brüsszelben folytatott csütörtöki megbeszélésen ismételten hangsúlyt kapott a jogállamiság, a nyitott társadalmak és a demokrácia melletti határozott elkötelezettség - közölte Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke. 
Timmermans újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a legalább két évtizedes múltra visszatekintő tárgyalások alkalmával rendszerint ugyanazok a témák kerülnek elő: hogyan lehet megerősíteni Európa egységét. 
    
Noha Európa felosztottsága megszűnt, valódi egyesítése még éveket vesz igénybe. Aláhúzta: ez nagy feladat, s Európa megosztottságának felszámolása mellett kötelezte el magát Soros György is. 
    
"A megbeszéléseken előkerülnek a közép-, és kelet-európai, valamint a nyugat-balkáni események mellet a nyugati országok helyzete is, és az, hogy ezek esetében milyen eredményeket szeretnénk elérni" - fogalmazott. Ez történt ma reggel is, ahogy már sok-sok éve mindig - tette hozzá. 

Timmermans elmondta, munkája és tevékenysége teljes mértékben átlátható, a Soros Györggyel tartott rendszeres találkozásai szerepelnek a mindenki számára hozzáférhető bizottsági eseménynaptárban. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ