Cover
Belföld
A határon túliak ellen uszít az ellenzék
2018-02-0206:19
Úgy tűnik az ellenzék elővette régi fegyverét a határon túliak elleni uszítást. Gyurcsány Ferenc után a Momentum is ezzel kampányol. A Napi aktuális című műsorunkban Tóth Kriszta erről a témáról beszélgetett Szilágyi Péterrel, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkárral.
Az ország és a gazdaság elbírja azt is, hogy segítsünk a külhoni nemzettársainkon, ugyanúgy mint más országokban, ahol ez bevett szokás – kezdi Szilágyi Péter. 

2017 végén minden parlamenti frakcióval rendelkező párt egyértelműen arra buzdított, hogy a külhoniak is vegyenek részt a választásokon és legyenek aktívak a közügyekben.  

Van egy 1963-as szerződésünk Ukrajnával, miszerint, ha valakinek magyar lakóhelye van, akkor kérheti a nyugdíjának forintban történő kifizetését. 

2010 előtt is lett volna lehetősége az akkori vezetésnek ezt az egyezményt felmondania, de nem tette meg. Olyan minimális ez a létszám, annyira kevés kárpátaljai magyarról van szó, hogy ez nem terheli meg annyira a magyar nyugdíjbiztosítót. Az ottélő magyarságnak viszont nagy segítség. 
Elindult a köldökzsinór program, amelynek kapcsán meghirdették 2018-ra a külhoni magyar családok évét, amely tükrözi, hogy nem határokban, hanem nemzetben gondolkodnak. 
A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ