Cover
Belföld
Fidesz: A szocialistáknak bocsánatkérést kellett volna vinniük a mentőállomásra
2018-02-0217:31
Fidesz-KDNP, mszp, egészségügy, Bangóné Borbély Ildikó
A Fidesz-frakció szerint a szocialistáknak a bocsánatkérésüket kellett volna vinniük a mentőállomásra, mert ha rajtuk múlik, akkor a mentőellátás is összeomlott volna.
A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy porszívót és tisztítószereket vittek szocialista politikusok a nap folyamán a budapesti Alkotás utcai mentőállomásra, amelynek állapotáról a napokban fényképek kerültek nyilvánosságra. 

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz-KDNP-re nem számíthatnak a mentősök, hiszen a kormánypártok 2018-as választási programja úgy hangzik: folytatjuk a lopást és az egészségügy, az oktatás, valamint a szociális ellátórendszer lezüllesztését. 
    
A Fidesz-frakció közleményében az áll: a szocialisták sem mentőautók beszerzésével, sem a mentőállomások állapotával, sem a mentők bérével nem foglalkoztak. Hangsúlyozták: a Fidesz-KDNP kormányzása óta a mentőszolgálat történetének legnagyobb fejlesztése van folyamatban: 600 új mentőautót szereztek be, megújították a mentésirányítást és a mentőállomások felét, valamint béremelés indult a mentőorvosoknak és mentőápolóknak. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ