Cover
Külföld
Háttérkép: 1,5 milliárd migráns befogadását is fesztelenül kell kezelni?
2018-02-0206:52
A Háttérkép aktuális adásában Bayer Zsolt és állandó vendégei Orbán Viktor Bécsben tett látogatásáról beszélgettek. A miniszterelnök elmondta, hogy egyetértenek az osztrák kancellárral abban, hogy a kvóta nem megoldás, illetve, aki illegálisan érkezett nem maradhat itt. Hangsúlyozta, hogy Magyarországon nincsenek illegális migránsok és nem is lesznek. Sebastian Kurz kijelentette, hogy migráns ügyben a V4-ek vonalát szeretné követni.
Bogár László emlékeztetett az ENSZ azon anyagára, amelyben azt írják, az Európai Uniónak 2050-ig 1 milliárd 368 millió migránst kell befogadnia. A probléma nem néhány ezer migránsról szól, hanem ha az elosztási logika megmarad mindenféle felsőhatár nélkül, akkor ezt a 1,5 milliárd migránst is ugyanolyan fesztelenséggel kellene kezelni, mint ezt a néhány százezret - vetődik fel benne a kérdés. 

Bayer Zsolt felvetette, hogy míg Sebastian Kurz a migráns kérdésben a V4 vonalát követné, azonban Németországról ez nem mondható el.  

Boros Imre szerint mindenképpen napirenden kell tartani a német kérdést, hiszen sok minden Hegyeshalomnál történik. Bogár László úgy reagált:
Ami Németországban történik az, azonnal megjelenik itt is. 
A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Háttérkép 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ