Cover
Belföld
Így buzizik, cigányozik és zsidózik a „kikezdhetetlenül hiteles” momentumos
2018-02-0210:54
Izrael, a zsidók és a melegek ellen is beszél egy hangfelvételen a Momentum Mozgalom pécsi elnöke. Nemes Balázs egyebek között azt fejtegeti, hogy a "buzik" megdobálása bőven belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Az Origo beszámolója szerint bár utcakővel "picikét durvának" tart egy ilyen akciót, de ha ételmaradékkal történik, már semmi kivetnivalót nem lát benne. Azt is kijelenti, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus, pedig igény lenne rá. Pláne, hogy a cionizmus csak azért nem büntetendő, mert a zsidók kilobbizták az ENSZ-ben. 
Tavaly a budapesti melegfelvonulást megelőzően Fekete-Győr András egy kampányvideóban arra biztatott, hogy minél többen vegyenek részt a homoszexuális parádén. Ennek fényében az egyszázalékos Momentum pártelnökének lesz min csodálkoznia, ha meghallgatja Nemes Balázst, a viccpárt pécsi elnökét, egyben országos listájának nyolcadik helyére választott politikusát arról, hogyan is vélekedik a Pride-ról és Nemes kifejezését használva a "buzik" jogairól.

A Momentum politikusa egy 2010-es internetes rádióadásban kommentálta azt az esetet, amikor szélsőségesek rátámadtak a homoszexualitásukat propagáló budapesti menetre. Szerinte utcakővel "picit durva" megdobálni őket, de ételmaradékkal rendben van, mert az belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. A Momentum pécsi elnöke nem támogatja a felvonulást, és azon kesereg, hogy a híradásokba a homofóbok támadása úgy került be, mintha kénsavval öntötték volna le a "buzikat", pedig a vajsav nem mar, csak büdös.

Az Origónak egyébként megerősítették, hogy a felvételen Nemes Balázs hallható. 
A Momentum politikusa egy 2010-es internetes rádióadásban kommentálta azt az esetet, amikor szélsőségesek rátámadtak a homoszexualitásukat propagáló budapesti menetre.
Később egy hírt olvastak be, amely szerint egy rendőr lelőtt egy 14 éves fiatalt betörés közben, ezért emberöléssel vádolják. Nagy egyetértés alakult ki abban, hogy a 14 éves fiú biztosan cigány, ugyanakkor szerintük árnyalja a képet, hogy a rendőr állítása szerint a fiúnál kapa volt. "Láttál már munkaeszközt cigánynál? Maximum, ha a magyar gárda felvonul, de akkor is úgy lopják" - hangzik el.

Egy másik hír kapcsán az is kiderül, hogy a Momentum pécsi elnöke szerint Izrael történelmileg nem létezik, ahogy Szlovákia se. Szerinte Palesztina tökéletes egységet képez, ha Izrael nem lenne, akkor a sivatagtól a tengerig érne. A többiek felvetésére, hogy a Talmud szerint a pokolban "forró ondóban főzik majd meg" a nem zsidókat, Nemes kijelentette, hogy bár Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény az lenne rá.
Az Origo által megszerzett hanganyag a Bétahullám nevű podcast rádió első adása, amelyet Nemes Balázs mellett még hárman vettek fel. Egyikük Scheer-Komjáthy Ádám (az Új Hajnal Lovagrend nagymestere) ismert radikális. Ő volt az, aki "leleplezte" a Jobbikhoz és Vona Gáborhoz bekötött Attila Király Akadémián zajló, egészen gyalázatos színvonalú oktatást.

Scherr-Komjáthy az Origo megkeresésére a következőket írta:
Először is szeretném leszögezni, hogy semmilyen további interjút és nyilatkozatot nem adok. Az évekkel ezelőtti Attila Akadémiás botrány óta teljesen és véglegesen szakítottam a közélettel. De erre az egyre válaszolok, mert épp azért van elegem a politikából, mert kétszínű gerinctelen figurákkal van tele. Igen, a felvételen Nemes Balázs hallható, aki akkoriban ügybuzgó nemzeti radikális volt, és velem együtt a Bétahullám nevű podcast rádió és weblap szerkesztője. Ez az akkoriban megszűnt, Tomcat féle Bombagyár folytatása volt. Azóta Balázsból arrogáns ifjúbaloldali lett, de ezért kár volt momentumossá válni, hisz a mostani Jobbikban is lehetne akár.
A helyzet tehát az, hogy a Momentum pécsi elnöke, egyben a párt országos listájának nyolcadik helyezettje a hírhedt jobbikos radikális mozgalmár Polgár "Tomcat" Tamás hóna alól jutott el a Momentum Mozgalom liberális politikájáig. Kikezdhetetlen hitelesség. Így már érthető, hogy Nemes miért zsidózik, "buzizik", vagy hiányolja az antiszemitizmust.
 
Origo.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ