Cover
Belföld
Mesterházy visszalépett, de a kérdések elől elmenekült
2018-02-0207:57
Visszalépett Mesterházy Attila a független Kész Zoltán javára a veszprémi 1-es számú választókerületben. Mindezt egy lakossági fórumon jelentették be. Az MSZP korábbi elnöke az ECHO TV újságírójának nem volt hajlandó elárulni, hogy pártja tud-e a visszalépésről. A kérdés azért lett volna aktuális, mert nem sokkal a rendezvény előtt valaki kiposztolta Mesterházy hivatalos Facebook-oldalára, hogy ő az MSZP, a baloldal veszprémi képviselőjelöltje. Azt sem sikerült megtudni, hogy az ellenzéki politikus megkapta-e a biztos befutó helyet az MSZP országos listáján.
Mesterházy Attila visszalépése előtt nem sokkal ez a kép jelent meg a politikus közösségi oldalán
Három évvel ezelőtt időközi választásokon lett a független Kész Zoltán Veszprém országgyűlési képviselője. Akkor Navracsics Tibor is gratulált neki, és arra kérte, hogy a térség érdekeit, és ne pedig a politikai nézeteit szem előtt tartva dolgozzon a tisztségben. Az uniós biztos szerint ez Késznek nem sikerült, hiszen botrányaitól folyamatosan hangos a sajtó. 
Veszprém képviselete helyett országos pártpolitikai csatározásokba bonyolódva szerintem hiábavalóan konfliktusokat gerjesztve gyakorlatilag azt nem végezte el, amire a veszprémi választópolgárok megválasztották
- közölte még január közepén Navracsics Tibor.

Kész Zoltán korábban az ’56-os kommunista diktatúra áldozatainak emlékébe taposott bele azzal, hogy tiltott önkényuralmi jelképet rajzolt egy Fidesz által kiküldött támogatói csekkre. Néhány nappal később pedig a zsidó megemlékezésekre költött állami támogatásokat tartotta felesleges kiadásnak. Mindkét megnyilvánulását a Facebookon terjesztette. 
  
A csütörtöki fórumon Mesterházy Attila nem volt hajlandó az újságírói kérdésekre válaszolni. Egyebek között szerettük volna megtudni, mit szól Kész Zoltán korábbi botrányos megnyilvánulásaihoz, de az MSZP volt elnöke a kérdések elől elmenekült a rendezvénynek otthont adó könyvtárból, ráadásul a fórumon résztvevő baloldali szimpatizánsok az ECHO TV stábját inzultálták is. 
Az MSZP és a Demokratikus Koalíció korábban abban állapodott meg, hogy a Veszprém megyei 1-es választókerület az MSZP körzete lesz, így Mesterházy Attila szerint itt a Demokratikus Koalíciónak sincs jelöltje az országgyűlési választásokra. 

Kész Zoltán úgy fogalmazott: örömmel vette a támogatást, és a továbbiakban is nyitott arra, hogy az ellenzéki pártok beálljanak a sorba. 

ECHO TV  - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ