Cover
Belföld
Civil kör: Nyerhet-e a választáson Soros György pártja?
2018-02-0319:05
Civil kör, soros györgy, ferencz orsolya, simon jános, németh alajos
A magyarok kétharmada azt hiszi, hogy indul az áprilisi parlamenti választásokon Soros György pártja, amely nem is létezik. Mi áll a jelenség hátterében? Gutenberg halálának 550. évfordulója alkalmából pedig beszélgetünk arról is, hogy leáldozóban vannak-e a papíralapú könyvek, és igaz-e, hogy a digitális bennszülöttek, azaz a „Z-generáció” nem hajlandó már könyvet venni a kezébe? A Civil kör vendégei Ferencz Orsolya űrkutató, az ELTE tudományos főmunkatársa, Simon János politológus és Németh Alajos rockzenész voltak.
Simon János szerint érdekes a közvélemény-kutatás kérdésfelvetése, hiszen nehéz eldönteni, hogy melyik Soros György pártja. A politológus szerint sokan gondolhattak az LMP-re vagy valamelyik kispártra, hiszen arra gondolhatnak az emberek, hogy melyik párt az, akit a tőzsdespekuláns pénzügyileg támogat.
A politológus szerint a felmérésnek nagyon sok hibája van, ezek közül az egyik legnagyobb, hogy nemzetközileg lejáratja az országot. Ez nem idegenellenesség, ez mélyen csúsztatás - tette hozzá.

Ferencz Orsolya szerint örök következtetés, hogy "a magyarok buták, tájékozatlanok és xenofóbok." Az ELTE főmunkatársa szerint van egy kör, akinek az a szándéka, hogy a magyar nemzeti önképet, megbecsülést lerombolja és hogy elhitesse, hogy merjünk kicsik lenni.

A TELJES ADÁS IDE KATTINTVA NÉZHETŐ VISSZA.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ