Cropped landscape
Külföld
Bekövetkezett a „finom” Jörg Haider-effektus
2018-02-0412:27
Ausztria nem azt a föderatív álláspontot képviseli, mint Németország és Franciaország. Sebastian Kurz osztrák kancellár a nemzeteken alapuló Európát tekinti alapnak, az Osztrák Szabadságpárt pedig semmiféle európai egyesült államokról nem akar hallani – ezzel magyarázta az Echo-Mérleg című műsorunkban Deák Dániel politológus, hogy a német sajtó Orbán Viktor miniszterelnök után betámadta az új bécsi vezetést is azzal, hogy szélsőjobboldali irányt vett fel.

A Figyelő főmunkatársa szerint Bécs célja – egyezve a magyar kormány álláspontjával – , hogy olyan Európai Unió legyen, amely erős tagállamokból áll, s egyáltalán nem szabad veszélyeztetni a nemzetek önállóságát. 
Ebben az álláspontban Magyarország és Ausztria közösen jár és nagyon jól látni, hogy Angela Merkel német kancellár, valamit Emmanuel Macron francia elnök teljesen más álláspontot képvisel, ezért Ausztriát is elkezdték finoman támadni, de a Magyarországgal szembeni, nyolc éve tartó összehangolt médiahadjárat Ausztriával szemben nem fog megvalósulni
– közölte az elemző.

Deák Dániel szerint a „finom piszkálódással” azt akarják majd Kurznál elérni, hogy próbáljon igazodni a nyugat-európai „elvárásokhoz”, próbáljon megfelelni Angela Merkelnek.

Pócza István, a Századvég Alapítvány vezető kutatója az adásban arra emlékeztetett, hogy valóban érezhető a balliberális sajtó „hangoskodása”, hiszen már többször is „bébi Hitlerként” hivatkoztak Sebastian Kurzra.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA megtekinthető 

ECHO TV - A nemzet hangja - Echo-Mérleg

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ