Cover
Külföld
Gyújtópalackot dobtak a KMKSZ központi irodájára Ungváron
2018-02-0410:08
Ismeretlenek vasárnap hajnalban gyúlékony folyadékot tartalmazó palackot dobtak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodájának épületére Ungvár belvárosában, a megyei rendvédelmi szervek azonnal reagáltak az esetre.
Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője az MTI-nek telefonon megerősítette, hogy garázda cselekményt követtek el a KMKSZ ungvári székháza ellen a hajnali órákban. Az épületben komolyabb kár nem keletkezett.      

"Nagyon örülök annak, hogy a rendvédelmi szervek igen operatívan reagáltak a történtekre" - tette hozzá. Reményét fejezte ki, hogy a történteket a hatóságok gyorsan kinyomozzák, és az eset nem okoz kárt az ukrán-magyar kapcsolatokban. 
A KKM elítéli a támadást

A Külgazdasági és Külügyminisztérium elítéli a  Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári épülete elleni támadást - közölta a tárca vasárnap.
 
Elvárjuk az ukrán hatóságoktól, hogy mielőbb találják meg az elkövetőket, és derítsék fel, hogy mi motiválta őket tettük elkövetésekor. 

Elvárjuk az ukrán hatóságoktól, hogy garantálják a kárpátaljai magyarok biztonságát - fogalmaznak.  
    
A történtek is igazolják annak a magyar kezdeményezésnek a jogosságát, hogy az EBESZ ukrajnai megfigyelői ne csak az ország keleti, hanem az ország nyugati felében is legyenek jelen - áll a minisztérium közleményében.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ