Cover
Belföld
Karácsony Gergelyben látja a hibát a törpepárt
2018-02-0418:46
Viccnek nevezte Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltségét az Együtt budapesti elnöke. Pataki Márton az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjét hibáztatja a koordinált indulás elmaradása miatt. Szerinte ugyanis Karácsony Gergely nem tud hatni a pártra, ha arról sem tudja meggyőzni az MSZP-t, hogy bizonyos körzetekben átengedjenek helyeket az Együtt esélyesebb jelöltjének javára. 
Továbbra is elvárná az Együtt a többi baloldali párttól, hogy azokban a körzetekben, ahol szerintük az ő jelöltjük a legesélyesebb lépjenek vissza. A párt budapesti elnöke a koordinált indulás elmaradásáért Karácsony Gergelyt hibáztatja.  
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely, én pedig azt gondolom, hogy minden pártnál a miniszterelnök-jelölt az egyik legmeghatározóbb politikus, ha egyébként neki nincs befolyása arra, hogy az a párt, amelyiknek ő a miniszterelnök-jelöltje, milyen politikát folytat, akkor azt gondolom, hogy gyakorlatilag egy vicc az ő miniszterelnök-jelöltsége, hiszen milyen miniszterelnök lenne az, aki egyébként nem képes azt a pártot, amelyik őt támogatja, a megfelelő politikára rábírni
– jelentette ki Pataki Márton. 

Az Együtt továbbra is arra számít, az MSZP végül visszaléptetni Csepelen Bangóné Borbély Ildikót. A szocialisták azonban már döntöttek, saját képviselőjüket indítják. De, nem csak az MSZP, a DK sem hajlandó körzeteket átadni az Együttnek, még akkor sem, ha a párt az LMP, az MSZP és két független után ezúttal a Demokratikus koalíció jelöltjeit, Vadai Ágnest és Ráczné Földi Juditot ajánlja alig mérhető szavazótábora figyelmébe. Az LMP kifejezetten károsnak tartja az Együtt próbálkozásait. 

Azt gondoljuk, hogy ez a fajta politika nyomásgyakorlás, amit az Együtt csinál, az nem szolgálja a kormányváltás érdekeit. Az az igazság, hogy a folyamatos ki-kinek akar kit visszaléptetni, ez senkinek nem használ
– nyilatkozta Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja. 

A Nézőpont Intézet kutatásai szerint januárban a teljes felnőtt népesség körében az Együtt támogatottsága mindössze egy százalékot ért el. Ezek után érthető, hogy a párt mindenáron szövetségeseket igyekszik keresni, mert jelen állás szerint a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalék elérése is reménytelennek tűnik. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ