Cover
Belföld
Kilépett az MSZP-ből a fejlövéssel viccelődő pécsi képviselő
2018-02-0406:19
Elhatárolódott tőle az MSZP, végül kilépett a pártból a fejlövéssel viccelődő pécsi képviselő. Simon József korábban olyan képet osztott meg a közösségi oldalán, amelyen Orbán Viktor miniszterelnököt úgy ábrázolták, mintha fejbe lőtték volna. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke szerint ez az ügy is azt mutatja, hogy a pécsiek a jelenleginél „sokkal jobb” ellenzéket érdemelnek. 
Csütörtök este az MSZP pécsi elnökségi tagja egy olyan képet tett közzé közösségi oldalán, amelyen Orbán Viktor miniszterelnököt úgy ábrázolták, mintha fejbe lőtték volna. A pécsi szocialista Simon József a montázs alá annyit írt: keresd a hibát, én nem találtam. 

A határon túli magyarok szavazatáért Erdélyben kampányoló Karácsony Gergely egyelőre hallgat a Simon-ügyről. Molnár Gyula MSZP-elnök ugyan elhatárolódott pécsi párttársától, de továbbra is a Fideszt hibáztatja a gyűlöletkeltésért. 
Mi azt mondjuk, hogy az április 8-ai választás lesz az, amelyik erre talán pontot tud tenni. Mi a magunk részéről elhatárolódunk természetesen ettől, nem tartjuk helyesnek, de a felelős, hogy ilyen lehet Magyarországon, azt kell keresni, akik ezt a hangulatot egyáltalán előállították
– nyilatkozta a közszolgálati televíziónak a pártelnök. 
 
Az egyéni választókerületekben az MSZP-vel szövetkező Demokratikus Koalíció nem kommentálta Simon József gyűlöletkeltésre is alkalmas megnyilvánulását. 
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke szerint azonnal ki kellett volna zárni Simon Józsefet az MSZP-ből. 

Ilyen gyűlöletkeltés és egy hivatalban lévő közjogi méltóság megfenyegetése szerintem olyan szintű bűncselekmény, ami őt nem teszi alkalmassá arra, hogy továbbra is Pécs város közéletében részt vegyen, innentől kezdve reméljük a kampányban sem fog komolyabb szerepet kapni
– jelentette ki Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke. 
 
Simon József, aki az MSZP frakcióvezetőjének, Tóth Bertalannak volt a kampányfőnöke végül egy napos hallgatás után a közösségi oldalán bejelentette: kilép a szocialista pártból. Azt írta, meggondolatlan volt, aminek következménye van. 

Nem ez az első eset, amikor a balliberális oldal Orbán Viktor erőszakos haláláról vizionál. Az RTL Klubon 2001-ben Frei Tamás műsorában egy moszkvai bérgyilkos nyilatkozott arról, hogy 1 millió dollárért ölné meg a magyar miniszterelnököt. Később az ATV-n Juszt Lászlónak az Andrej nevű férfi elmondta, hogy ő valójában egy bolti alkalmazott és 600 dollárért játszotta el Frei kérésére a szerepet. 2013-ban Bajnai Gordon és a Szolidaritás Mozgalom egyik rendezvényén a Dopemanként elhíresült rapper döntötte le Orbán Viktor hungarocellből készült szobrát, annak letört fejét rugdosta, majd pedig körbehordozta a színpadon. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ