Cropped landscape
Belföld
Mára is jutott egy óriási gyurcsányista baki
2018-02-0416:38
Rosszul címezte meg a mentelmi bizottságnak küldött beadványt Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke a levelet Vejkey Imrének küldte, aki már nem tagja a Országgyűlés Mentelmi Bizottságának, azt ugyanis a KDNP-s Hargitai János vezeti. Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján kiállt amellett, hogy pártelnöke a valóságnak megfelelően töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, ugyanakkor kiderült, neki sincs fogalma arról, ki vezeti a mentelmi bizottságot, sőt, kérdésre válaszolva nem zárta ki, hogy a testületet az a Rubovszky György vezeti, aki a nyáron elhunyt. 
A tények azt bizonyítják, hogy Gyurcsány Ferenc tisztességesen és a valóságnak megfelelően töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, és erre még a Fidesz-többség által vezetett és a fideszes vagyonnyilatkozati, illetve mentelmi bizottság sem tud majd mást mondani
– jelentette ki vasárnap Gy. Németh Erzsébet. 

A DK fővárosi képviselője vasárnap újságírói kérdésre, hogy ki a mentelmi bizottság elnöke, azt válaszolta: 
régen Rubovszky úr volt, megmondom őszintén, de hogy ő-e még az elnöke, azt nem tudom.
Vagyis a Demokratikus Koalíció politikusa nem zárja ki, hogy a 2017. június 21-én elhunyt KDNP-s Rubovszky György vezeti még mindig a testületet.
Ugyanakkor nem csak a DK-s képviselő, főnöke is bajban van a nevekkel. Gyurcsány Ferenc ugyanis rosszul címezte meg a mentelmi bizottságnak küldött beadványát. A DK elnöke levelét Vejkey Imrének küldte, aki már nem tagja a Országgyűlés mentelmi bizottságának, azt ugyanis a KDNP-s Hargitai János vezeti. Gyurcsány azután akarta kivizsgáltatni saját vagyonnyilatkozatát, hogy kiderült évek óta több mint 150 millió forintja van egy osztrák bankban, de erről nem tájékoztatta a nyilvánosságot.
 
Az ügyben a Magyar Idők főszerkesztője már jelezte a mentelmi bizottság elnökének, hogy vizsgálják ki Gyurcsány ügyét. A eset kapcsán a DK szóvivője azt közölte, a Magyar Idők főszerkesztője húsz perccel Gyurcsány Ferenc szombat reggeli Facebook-posztját követően kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást. 

Gréczy Zsolt ekkor hazugsággal vádolta a jobboldali sajtót. Most azonban bebizonyosodott, a Magyar Idők főszerkesztőjének levele péntek délután, míg Gyurcsány Ferenc kérelme csak szombat délelőtt érkezett meg a mentelmi bizottság elnökéhez. 
Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, ami egy nevén lévő osztrák bankszámlán van elhelyezve. Sajtóhírek szerint már 2016-ban is volt számlája az osztrák elit bankban a volt miniszterelnöknek, akkor több mint 180 millió forintot tartott ott. A nyilvánosságot azonban sem akkor sem és most nem tájékoztatta erről. 
Azt gondolom, hogy nem csak rosszul töltötte ki, hanem szándékosan el akarta titkolni azokat a befektetéseket, amit egy osztrák magánbankban tart, ahol megint egyébként az osztrák, ami egyébként az osztrák milliárdosoknak a luxusbankja, tehát azt gondolom, hogy a mentelmi bizottságnak ezt meg kell vizsgálnia
– nyilatkozta az ECHO TV Híradójának Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője. 

Gyurcsány Ferenc volt 2017-ben a leggazdagabb ellenzéki politikus. Csak az Altus Zrt.-ből több százmillió forintos osztalékot vett fel. Emellett a Demokratikus Koalíció elnökének több mint 600 millió forintos megtakarítása van értékpapírban. 

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ