Cover
Külföld
Német nőmozgalom a migránserőszak ellen
2018-02-0417:57
120 decibel néven nőmozgalom alakult Németországban a bevándorlók által megerőszakolt, illetve bántalmazott nők érdekében. Az egylet célja, hogy nyilvánosságra hozza az elhallgatott erőszakos cselekményeket és felszólaljon a zaklatások ellen. Az aktivisták a kampányindító kisfilmjükben felróják a politikai vezetőknek, hogy nem védik meg az országhatárokat, nem ellenőrzik, kit engednek be az állam területére, és nem utasítják ki azokat a menedékkérőket, akik bűncselekményeket követtek el. 
A videó szereplői három lány sorsát idézik fel, akik migránsok által elkövetett erőszak áldozatai lettek. A lányok szerint miközben a német kormány feminizmusról és női egyenjogúságról szónokol, addig ők úgy érzik, magukra hagyták és feláldozták őket. 

A nők megvédésére indított kampányfilmet a 120 decibel csoport készítette. Az elnevezés a táskában hordható riasztók hangjára utal. A mozgalom azt tervezi, hogy minden olyan német városba, ahol migránsok követtek el bűncselekményeket lányok ellen, kérdőre fogják vonni a felelős politikusokat. 
 
A kezdeményezést máris bírálták a baloldalról, egyesek szerint a mozgalom fajgyűlölő, és ezzel meggyalázza a valódi feminizmust. 
Az elhibázott bevándorláspolitikátok miatt egy egész generációnyi fiatal férfi érkezett elmaradott, nőkkel szemben ellenséges társadalmakból. Ti ezt tudtátok, mégsem vettétek figyelembe
- mondja a film egyik szereplője, azzal vádolva a hatóságokat, hogy cenzúrázzák az erőszakos esetekről szóló híradásokat. 

2015 szilveszterén valóban hallgattak a német hatóságok. Csak több nap után számolt be a sajtó a Köln főterén az ünneplő tömegben főleg észak-afrikai férfiak által elkövetett tömeges erőszakról. Ennek nyomán derült ki, hogy nem egyedi esetről volt szó. Nemcsak Németország, hanem Nyugat-Európa több országának nagyvárosaiban is történtek hasonlók azon a szilveszteren. 

Németországban a rendőrségi adatok azt mutatják, hogy a 2015-ös migránsválság óta, amikor több mint egy millió afrikai és ázsiai érkezett, megnőtt az erőszakos bűnesetek száma. 

A német társadalmat rendre megrázzák a migránsok által elkövetett erőszakos támadások és gyilkosságok. De azon kívül, hogy nő a félelem és főleg a nők nem érzik magukat biztonságban, a hatóságok egyelőre tudták elérni, hogy változzon a helyzet. A határokat nem tudják hatékonyan védeni, és csak papíron utasítják ki a bűnelkövető migránsokat. 

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ