Cover
Belföld
Szánja-bánja a kijelentéseit a Momentum pécsi elnöke
2018-02-0411:28
Videóüzenetben kért elnézést a Momentum Mozgalom pécsi elnöke azoktól, akiket egy korábbi hangfelvételen megsértett. Nemes Balázs a rádiós beszélgetésben elfogadhatónak tartotta, hogy ételmaradékkal dobálják a homoszexuálisokat. Azt is hozzátette, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus, pedig igény lenne rá, és hogy a cionizmus azért nem büntetendő, mert a zsidók kilobbizták az ENSZ-ben. 
A hangfelvétel több mint nyolc évvel ezelőtt készült, akkor 17 éves voltam, ma 26 vagyok. 17 éves koromban olyan kijelentéseket tettem, amelyek ma már nagyon távol állnak tőlem. Régi történetről van szó, de vállalom a felelősséget a kijelentéseimért és szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől
– mondta Nemes a bocsánatkérő videóban. 
 
A Momentum Facebook-oldalán is elérhető poszt szerint a párt számára a politikai generációváltás része a hibák elismerése és a tettekkel való szembenézés. A momentumosok hangoztatják: a szélsőségesség nem opció. 
 
Nemes Balázs a Momentum országos listáján a 8. helyen szerepel, Baranya 1-es választókörzetében pedig egyéni képviselőjelölt. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ