Sport
Elutaztak az alpesi sízők is Phjongcshangba
2018-02-0517:15
Újabb magyar különítmény kelt útra a phjongcshangi téli olimpiára. Az alpesisí-válogatottól Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára tisztes helytállást vár.
A korcsolyázók és síutók után az alpesi sízők is elutaztak a phjongcshangi téli olimpiára. A csapatból hiányzik Miklós Edit, aki januárban szenvedett súlyos sérülést, így az ő távollétében a tisztes helytállás az elvárás a magyar csapattal szemben.
 
 „Bevallom, hogy Miklós Edit kiesésével az eredmény elvárásaink is nyilván jelentősen szerényebbek. Inkább annak örülünk a síelők esetében, hogy néhány fiatal is próbára teheti magát. Azt gondoljuk, hogy ez számukra a jövő szempontjából nagyon értékes tapasztalás lesz” 
 – mondta az Echo Tv-nek Vékássy Bálint.
 
 A magyar alpesisí-válogatott a visszamondások miatt csapatversenyben is ott lehet az olimpián, amiről Stark Márton szövetségi kapitány Edit sérülése után már lemondott.
 
„Edit sérülésével akkor egy picit eldobtuk ezt az álmot. Mondtuk, hogy az esély szinte az egy százalékhoz stagnál. Kell szerencse is az élethez, ahogy Edit is mondaná mindig."
 Dél-Koreában kiváló körülmények várják a sportolókat.
 
 
„ Magát az olimpiai falut nagyon-nagyon dicsérik a már kiutazott kollégák. Azt mondják, hogy régen volt ilyen tágas, rendezett olimpiai falu, úgyhogy azt gondolom, hogy mindenkinek nagyon jó dolga lesz” 
 – tette hozzá Stark.
 
Az alpesi sízők dubaji átszállással utaznak Szöulig, ahonnan majd vonattal, illetve busszal érkeznek meg a tervek szerint kedden este Phjongcshangba. A téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik Dél-Koreában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ