Cropped landscape
Belföld
Két héten belül az országgyűlés elé kerül a Stop Soros
2018-02-0506:57
Még az Országgyűlés február 19-én kezdődő tavaszi ülésszakának megnyitása előtt benyújtják a Stop Soros törvénycsomagot – értesült a Magyar Idők. A javaslat előkészítése gőzerővel folyik. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a hét végén elmondta: a társadalmi egyeztetés során több mint négyszáz javaslat érkezett be, többségük támogató, vannak közöttük, amelyek szigorításokat szorgalmaznak.
Ismert, a Soros-terv végrehajtása, a spekuláns és hálózatának tevékenysége, valamint az illegális bevándorlás ellen a kormány elkészítette a nemzeti konzultáció eredményét figyelembe vevő törvénytervezetét. Az előterjesztés lényeges elemei közé tartozik, hogy adatszolgáltatásra köteleznék az illegális migrációt támogató szervezeteket, amelyeknek külföldi juttatásaik után 25 százalékos illetéket kellene fizetniük. 
 
Tuzson Bence a távirati iroda tudósítása szerint megemlítette: az állampolgári észrevételek között volt olyan, mely szerint a törvényjavaslatban szereplő 25 százalékosnál magasabb – akár annak többszörösét kitevő – illetéket kelljen fizetniük a migrációt segítő szervezeteknek, továbbá felmerült a büntető törvénykönyv szigorítása is, akárcsak az, hogy az ilyen csoportok csak magyar pénzintézetnél vezethessenek számlát, illetve – amerikai mintára – idegen ügynökségként tartsák nyilván őket. 
 
A beérkezett vélemények összegezve a kormány elé kerülnek majd, így alakul ki a végleges javaslat, amely februárban kerül az Országgyűlés elé – tette hozzá az államtitkár, majd megjegyezte: a korábban Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét foglalkoztató Menedék Migránsokat Segítő Egyesület a törvénycsomag visszavonását javasolta, de ez nem áll szándékában a kormánynak, amely továbbra is várja az emberek véleményét a témában. Magyarország mindig olyan ország lesz, ahová illegális bevándorlókat nem lehet beengedni és nem lehet befogadni. 
Amíg ez a kormány a helyén van, a déli határainkon a kerítés állni fog. Ez nem jelenti azt, hogy nemzetközi kötelezettségeinek a kormány vagy Magyarország ne tenne eleget
– fogalmazott egy kérdésre válaszolva Tuzson Bence. 
 
„A napokban megbizonyosodhattunk arról, hogy a Stop Soros törvényjavaslatot minél hamarabb el kell fogadnia a parlamentnek, megálljt kell parancsolni a bevándorlást szervezőknek és az azt finanszírozóknak, mert ezek tovább akarják növelni a befolyásukat” – idézte Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szavait az MTI. A politikus hét végi sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt napokban Soros György zárt ajtók mögött tárgyalt az Európai Unió vezetőivel, és az Európai Parlament is megkezdte az ENSZ migránscsomagjának a tárgyalását.

Hollik István szerint ezeknek az iránya teljesen egyértelmű: legalizálni akarják a bevándorlást, el akarják mosni a legális és az illegális bevándorlás közötti határvonalakat, alapvető joggá akarják tenni a migrációt. Ezzel párhuzamosan Brüsszel és az ENSZ még több befolyást akar adni a Soros-féle NGO-knak, amelyek mindenféle módon segítik és szervezik a bevándorlást.
Soros György és a nemzetközi szervezetek mellett az ellenzéki pártok is veszélyeztetik Magyarország biztonságát, kulturális megmaradását. Ez derül ki abból a szórólapból, amelyet Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint hamarosan minden magyar háztartásba eljuttatnak. A kormánypárti politikus közölte: mióta bemutatták a plakátot arról, hogy az ellenzék együtt bontaná le a határzárat, az ellenzéki vezetők „kétségbeesett hazudozásba kezdtek”, és próbálják letagadni ezt. 
Ezek a politikusok nemcsak a múltban ellenezték a határzár megépítését; ha lehetőséget kapnának rá, habozás nélkül végrehajtanák a Soros-tervet, és beengednék a bevándorlókat Magyarországra
– jelentette ki a kommunikációs igazgató. 
 
Sajtótájékoztatóján elmondta: több száz plakát kihelyezésére készülnek, és néhány napon belül minden adatot elérhetővé tesznek a kampánnyal összefüggésben. Hidvéghi Balázs az ellenzék vezetőinek korábbi nyilatkozatait idézte. Ismertetése szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke azt mondta: teljesen értelmetlen lezárni a határt. Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy a kerítés egy hatalmas bukás, alkalmatlan Magyarország megvédésére. Szél Bernadett, az LMP társelnöke azon az állásponton volt, hogy „ha lezárjuk a határokat, azzal semmire sem fogunk menni”. Karácsony Gergely, a Párbeszéd vezetője pedig úgy fogalmazott: semmiképpen se kerüljön sor kerítés építésére.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ