Külföld
Halálos áldozata és több tucat sérültje is van a Tajvan keleti részét ért földrengésnek
2018-02-0621:32
földrengés, kelet-tajvan
Legalább két ember életét vesztette és több mint százan megsérültek a kelet-tajvani Hualien megyét megrázó, 6-os fokozatú földrengésben - közölte szerda hajnalban Laj Csing-tö tajvani miniszterelnök.
Legalább száz ember rekedt a Hualien városában található Marshal Hotelben, amelynek az első három emelete részben beomlott a helyi idő szerint kedd éjfél előtt néhány perccel bekövetkezett rengésben - tájékoztatott a helyi tűzoltóság. A tűzoltók jelenleg a katonák segítségével próbálják kimenekíteni a romok alatt rekedt embereket. Egy másik szálloda, a Beautiful Life Hotel épülete teljes egészében megdőlt.

A rengéssorozat nyomán, amelyet az egész szigeten lehetett érezni, súlyosan megrongálódott több más hualieni épület, ezenkívül több útszakaszon és hidakon
repedések jelentek meg, a földrengés emiatt komoly fennakadásokat okozott a közúti forgalomban, különösen a Szuhua autópálya helyi szakaszán.

Az első jelentések szerint több száz háztartás maradt áram nélkül - jelentette a CNA tajvani hírügynökség.

A helyi meteorológiai intézet szeizmológiai központja szerint a földrengés epicentruma a tengerben volt, több mint 18 kilométerrel északra Hualien várostól, mintegy 10 kilométeres mélységben.

A keddi természeti csapást megelőző két napban 94 rengést mértek az országban, közülük az egyik csaknem 6-os fokozatú volt.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ