Cropped landscape
Sport
Kiemeltet vert Valkusz Máté
2018-02-0621:02
Legyőzte a harmadik kiemeltet Valkusz Máté a budapesti Hungarian Openen. A magyar teniszező az első fordulóban francia ellenfele ellen három szettben nyert 6-7, 6-1, 7-6-ra. 
Hamar brékelőnybe került Valkusz Máté a BOK-csarnokbeli challenger torna center pályáján. 5-4-nél három játszmalabdához is jutott, ám nem tudta őket kihasználni. Elbukta végül adogatójátékát és tie-breakben az első szettet a francia Quentin Halys ellen. A másodikat viszont hozta 6-1-re, így jöhetett a döntő játszma. Amelyben 5-4-nél a győzelemért adogathatott Valkusz, de ekkor brékelte őt Halys. A meccsről pedig tie-break döntött. Ahol 3-3 után két mini breaket is bemutatott a magyar és előnyét megtartva végül behúzta a mérkőzést 6-7, 6-1, 7-6-ra.
 
„Okosan játszottam meg az egész tie-breaket. Tehát nem a rövid labdamenetekre mentem, hanem próbáltam játszani hosszabbaka, ami a srácnak nem nagyon kedvezett, hiszen ő is egy gyorsabb pályáról jön és nem hiszem, hogy hozzá volt szokva egyből ehhez a borításhoz. Úgyhogy nagyon örülök, mert nagyon-nagyon rég éreztem ilyet” 
 -mondta televíziónknak Valkusz Máté.
 
A hétvégén a belgák ellen a Davis-kupában párosban győztes Balázs Attila mostani partnerével, Borsos Gáborral 6-3, 6-4-re kikapott a harmadik helyen kiemelt brit Clayton, O'Mara duótól és így kiesett az első fordulóban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ