Cropped landscape
Sport
Magabiztos Alba siker
2018-02-0620:56
Az Alba Fehérvár sima 88-68-as győzelmet aratott az Égisz Körmend ellen a FIBA kosárlabda Európa-kupa csoportkörének utolsó fordulójában. Ezzel eldőlt, hogy a fehérváriak csoportelsőként jutottak a legjobb 16 közé.
Átmentette remek formáját a hétvégi Szolnok elleni mérkőzésről az Alba Fehérvár. A fehér mezesek villámgyorsan elhúztak 8-0-ra. 11 pont volt az előnyük, amikor a Körmend belehúzott és zsinórban 10 pontot szórt. 
 
 A második negyed elejét sokkal jobban megnyomták a piros mezes vendégek és a meccsen először a vezetést is átvették. Az Alba azonban azonnal összekapta magát és magyar játékosai remeklésével újra magához ragadta a vezetést. Bár egy-két kosáron belül mozgott a különbség, inkább a hazaiak domináltak.
 
 A félidő végén 45–39-es fehérvári előnynél vonultak pihenni a csapatok.  A fordulást követően aztán fokozatosan felőrölte ellenfelét a Fehérvár, hátul remekül védekezett, elöl pedig a Lóránt Péter, Kovács Ákos, és Trevis Simpson vezette támadósor termelte a pontokat.  A Fehérvár 88–68-ra nyert és csoportelsőként jutott tovább, míg a körmendiek továbbjutására kevés esély maradt.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ