Cropped landscape
Külföld
Nógrádi György: Csak Európa nem tud védekezni a migránsokkal szemben
2018-02-0620:59
Támogatja a migrációt az ENSZ - derül ki a világszervezet most nyilvánosságra hozott elképzeléseiből. Az egyezmény tervezett szövege szerint bővítenék a törvényes menekült útvonalakat, bevonná a nem kormányzati szerveket a migráció állami kezelésébe, valamint segítene az illegális bevándorlók beilleszkedésében. A dokumentum alapján a menekültek őrizetbe vétele csupán végső eszköz lehet. A témával kapcsolatban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt a Napi aktuális című műsorunk vendége. 
Ha az ENSZ-ben diplomata lennék, lehet, hogy én is így fogalmaznék és várnám az ENSZ nyugdíjat, tehát ezek csodálatos dolgok, de a valóság ennél összetettebb. A migránsok négy helyre törekednek a világban, ebből három (USA, Ausztrália, Perzsa-öböl menti államok) tud védekezni, csupán egy terület van, ahova áramlanak migránsok és nem tud védekezni ez: Európa.
Ez a tervezet már nem olyan durva, mint az ENSZ-főtitkárának néhány nappal ezelőtti nyilatkozata. De a migránsok befogadása megint Európára vonatkozik, hiszen sehova máshova nem mennek – tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG.

ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ