Cover
Krónika
62 kilogramm kábítószert találtak egy autóban az M1-es autópályán
2018-02-0707:42
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 62 kilogramm dizájnerdrogot találtak egy személyautóban az M1-es autópályán.
A NAV munkatársai vasárnap egy szerb rendszámú személyautót kísértek ki a forgalomból az M1-es autópálya 94-es kilométerénél, Ácsnál. A sofőr először megpróbált elmenekülni, de a megkülönböztető jelzést használó pénzügyőrök megakadályozták a szökést. A járművet vezető férfi azt mondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. 

A szökési kísérlet miatt a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták az autót. A csomagtartóban lévő táskákban és bőröndben Rhinostop feliratú, összesen 62 kilogramm, kábítószergyanús fehér tablettát találtak, amelyről a gyorsteszt megállapította, hogy ecstasy. A NAV munkatársai a megtalált kábítószert feljelentéssel átadták a rendőrségnek. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közleményében azt írta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda visszaélés és kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt egy 30 éves szerb-magyar kettős állampolgárral szemben folytat nyomozást. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztették az előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet kedden a Komáromi Járásbíróság elrendelt. A nyomozást a  Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja - olvasható a rendőrségi közleményben. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ