Cropped landscape
Krónika
Nyomozás indult a szerda hajnali metróbaleset miatt
2018-02-0716:18
2-es metró, baleset, Astoria, Blaha Lujza tér, brfk, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Nyomozás indult az Astoria és a Blaha Lujza tér között szerda hajnalban történt metróbaleset miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az NFM Közlekedésbiztonsági Szervezet szakmai vizsgálatot indított a baleset okainak és körülményeinek feltárására. 
A BRFK közleményében azt írta, hogy a körülbelül hajnali 2 órakor történt balesetben két műszaki szerelvény ütközött össze a 2-es metró vonalán, az Astoria felől a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon. A balesetben egy ember könnyű sérülést szenvedett. 
    
A baleset körülményeinek és a személyi felelősség tisztázása érdekében a BRFK vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított nyomozást, és két embert előállított - tették hozzá. 
    
A BKV Zrt. korábban azt közölte, hogy a balesetben a szolgálati vonatok összekoccantak és a pótkocsik kisiklottak. Ők azt írták, hogy senki sem sérült meg a koccanásban. A forgalom azóta újraindult a vonalon. 
    
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI megkeresésére közölte: az NFM Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) független szakmai vizsgálatot indított a baleset okainak és körülményeinek feltárására. A tárca hangsúlyozta, a vizsgálat célja mindenkor a hasonló balesetek jövőbeni bekövetkezésének megelőzése, a vizsgálat a jogszabályok szerint nem irányulhat a vétkesség vagy felelősség megállapítására. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ