Cropped landscape
Belföld
Orbán Viktor: Hajrá, Hegedűs Zoltán!
2018-02-0711:50
Orbán Viktor miniszterelnök szerint Hódmezővásárhely fejlődése nem állhat meg, ezért közösségi oldalán buzdított arra, hogy a február 25-ei időközi választáson az emberek szavazzanak a jelenlegi alpolgármesterre, Hegedűs Zoltánra. 
Hegedűs Zoltánt, Hódmezővásárhely korábbi alpolgármesterét jelöli a Fidesz és a KDNP helyi szervezete az elhunyt Almási István városvezetői posztjára a február 25-i időközi önkormányzati választásra.
Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A február 25-i voksoláson a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester, független jelöltként pedig Hernádi Gyula orvos és Márki-Zay Péter közgazdász indul.

Hegedűs Zoltán néhány hete arra hívta fel a figyelmet, hogy Hódmezővásárhelyen 2014-2019 között a település ötven évi adóbevételének megfelelő összeget, mintegy 200 milliárd forintot költenek el fejlesztésre, több mint hatvan helyszínen folynak beruházások a városban. Decemberben 363 millió forintból, az önkormányzat saját forrásaiból a város külterületeit érintő fejlesztési program indult, amelynek részeként az utak rekonstrukciója mellett játszótereket is kialakítanak, valamint felújítják a közösségi tereket.

A közösségi oldalára feltöltött poszt alapján Orbán Viktor miniszterelnök úgy véli, a választás eredményétől függ Hódmezővásárhely jövője. Ugyanennek a meggyőződésének adott hangot Havasi Katalin, a Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke Napi aktuális című műsorunkban. Kiemelte, azt kell eldönteni, elkezdődik-e egy politikai kalandorozás, vagy folytatódik-e a város folyamatos fejlődése. 

Hegedűs Zoltán mérnök, tanár 2006 óta önkormányzati képviselő, 2014 októbere óta alpolgármester Hódmezővásárhelyen, tavaly november 21-étől polgármesteri jogkörben irányítja a várost. 2006 és 2014 között az önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottságának elnöke volt. 2014 óta a helyi Fidesz szervezet alelnöke. 

ECHO TV – A nemzet hangja 
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ