Cropped landscape
Sport
Kékesi Márton is részt vett az első férfi lesiklóedzésen
2018-02-0813:16
31 nemzet 85 sportolója nevezett az első férfi lesiklóedzésre a Jeongseon Alpine Centre-ben. A profi lesikló specialisták az első harmincban rajtoltak tízes csoportokba sorolva. Utánuk következtek azok, akik a kombinációra összpontosítanak és most próbálták minél jobban felmérni, milyen is a lesiklópálya.
A világranglista éllovasai sem tették oda magukat, hiszen a ranglistát vezető svájci Feuz a 15. edzésidőt érte el, de a ranglistán őt követők közül a norvég Svindal a 29. vagy az olasz Paris a 30. helyet szerezte meg. 
 
 A leggyorsabban a világranglista-18. kanadai Osborn-Paradis teljesítette a pályát, aki 0.31 másodperccel előzte meg a norvég Jansrundot. Az olimpiai bajnoki címvédő osztrák Matthias Mayer a 4. lett az első edzésen. 
 
 Magyar indulója is volt a mezőnynek Kékesi Márton személyében, akinek a műlesiklás az erőssége és a 80. időt síelte, a győztestől 13.46 másodpercre lemaradva. Számára az volt a legfontosabb, hogy a kombinációt szem előtt tartva ismerje meg a lesiklópályát. A másik magyar, Samsal Dalibor nem állt rajthoz az első edzésen. 
 
 A lesiklók pénteken magyar idő szerint 3 órakor ismét rajthoz állnak a második edzésükre.
 
MOB
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ