Cropped landscape
Sport
Országszerte iskolai programok a Magyar Parasport Napján
2018-02-0813:32
Országszerte iskolai programokat, valamint a fővárosban fotókiállítást és nemzetközi konferenciát szervez a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége február 22-én, az első Magyar Parasport Napján. 
1970. február 22-én alakult meg az első intézményesített fogyatékos sportszervezet, a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja. Az Országgyűlés egyhangú határozata értelmében 2018-tól minden évben ezen a napon rendezik meg a Magyar Parasport Napját.
 
„87 iskola csatlakozott eddig ahhoz a programunkhoz, amit Lélekmozgatónak neveztünk el, és arról szól, hogy ezen a napon az ország bármely iskolájában a diákok ismerkedjenek meg a parasportokkal, a parasportolókkal"
 - mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az Echo TV-nek. 
 
 Az esemény két nagykövete két kajakos, a paralimpiai ötödik Varga Katalin és munkatársunk, a világbajnok Benedek Dalma. 
 
„Ez a rendezvény sokkal előrébb fogja vinni a parasport ügyét, amikor már nemcsak rekreációs tevékenységként fogunk tekinteni a parasportra, hanem sporteseményként" 
  - nyilatkozta televíziónknak Varga Katalin. 
 
 Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy 2018-ban 460 millió forintot különítettek el a fogyatékkal élők sportolására. Február 22-én Budapestre érkezik egy delegáció élén Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ