Cropped landscape
Külföld
Döbbenetes célkitűzések Soros György tervei között
2018-02-0912:32
A Figyelő beszámolója szerint ötpontos akciótervet állított össze Magyarország, Lengyelország és Románia ellen Soros György alapítványa. Az Open Society Foundations mindezt a milliárdos alapítványainak védelme érdekében tette. A külgazdasági és külügyminiszter úgy reagált, hogy nem lepi meg a spekuláns véleménye ebben az ügyben és elutasította, hogy az NGO-k komolyabb befolyást kapjanak. 
A civil szervezetek védelmében összeállított ötpontos javaslatcsomagban, amely Soros György alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány oldalán olvasható, egyebek között az áll, hogy el kell számoltatni az ellenségesnek ítélt kormányokat, át kell hangolni az érintett országok közvéleményét, ezen kívül jogi és pszichológiai védelmet is biztosítani kell a fenyegetett NGO-k számára.

A cikkben három európai országot hoznak fel példaként. Azzal vádolják Magyarországot, hogy negatív színben tűnteti fel a civil szférát. Lengyelországot azzal, hogy az állami finanszírozáson keresztül gyakorol nyomást a civilekre, Romániát pedig azzal, hogy olyan törvényt terjesztett elő, amely túl részletes jelentési kötelezettséget ír elő a működésről a civil szervezeteknek.

Úgy tűnik, hogy az akcióterv véghezvitele már el is kezdődött, hiszen az Európai Parlament szerdai tanácskozásán Vera Jourová liberális uniós biztos arról beszélt, hogy sokkal nagyobb teret kell nyitni az NGO-knak, ehhez pedig európai uniós pénzekre van szükségük. 
Szijjártó Péter: Azt állítani, hogy a civil szervezetek a jók és ők képviselik a gaz kormányokkal szemben a szegény embereket, az hazugság.
Mivel a Soros György jó kapcsolatokat ápol az unió több vezető tisztségviselőjével, ezért akár az is előfordulhat, hogy még idén újabb javaslatok születhetnek Brüsszelben milliárdos üzletember szervezeteinek védelmében. 

Ennek egyik eleme a civil szervezetek befolyásának erősítése lehet a kormányzati munkába. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter erre úgy reagált, hogy nem is lepődik meg a javaslaton, mert Soros György álláspontja régóta ismert. A politikus szerint fel kell tennünk ugyanakkor azt a kérdést, hogy hiteles-e, ha a társadalmat, az embereket az NGO-k képviselik és nem választott politikusok. 
Én még soha életemben nem láttam olyan választást, amelyen NGO-k indultak volna és emberek a szavazóurnákhoz járultak volna és szavaztak volna, hogy őket melyik NGO képviselje. Az emberek, amikor választanak, amikor demokratikus folyamatokban vesznek részt, akkor politikusokra szavaznak, és parlamentet választanak. A parlament miniszterelnököt választ és létrejön egy kormány. Ez képviseli az embereket, ez képviseli a társadalmat. Azt állítani, hogy a civil szervezetek a jók és ők képviselik a gaz kormányokkal szemben a szegény embereket, az hazugság, mert az emberek sosem bíztak meg civil szervezeteket azzal, hogy képviseljék őket
– hívta fel rá a figyelmet Szijjártó Péter. 

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint Soros György mindent elkövet azért, hogy a bevándorlók minél egyszerűbben bejussanak az Európai Unióba. 
Felszámoltatnák a határkerítést, mindent el fognak követni, hogy azokat a kormányokat iszonyatos zsarolás fenyegetés alatt tartsák, akik ennek ellenállnak, el fognak minden azért követni, hogy Afrikából és Ázsiából milliókat tudjanak ide behozni, és akik már nem kellenek esetleg Nyugat-Európában, azokat pedig a nyugati határon keresztül valamilyen kötelező kvóta alapján szét tudják teríteni
Németh Szilárd szerint az a gondja a Soros-szervezeteknek és Brüsszelnek Magyarországgal, hogy hazánk nem akar bevándorlóországgá válni
A milliárdos tőzsdespekuláns nem csak a migrációt támogatja, hanem más fontos ügyekben is nyomást kíván gyakorolni a kormányokra. A The Daily Telegraph arról írt, hogy Soros leállíttatná a Brexitet, vagyis a britek uniós kilépési folyamatát is. A napilap beszámolója szerint Soros alapítványainak finanszírozásával még ebben a hónapban kampány indul azért, hogy Nagy-Britannia mégis a szövetség tagja maradjon. Erre 400 ezer fontot, nagyjából 140 millió forintot adományozott egy kampányszervezetnek az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül. 

ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ