Cropped landscape
Sport
A MAC nyerte a felsőházat
2018-02-1121:57
A jégkorong Erste Liga középszakaszában a MAC idegenben 5-2-re verte meg a DVTK együttesét, így első helyen kvalifikálta magát a rájátszásba. A liga hétfői sajtótájékoztatóján a felsőház első három helyezettje sorrendben választ magának negyeddöntős ellenfelet az alsóház első négy csapata közül.
Az első helyről döntő csatában a fehér mezes MAC Budapest, Pozsgai Tamás fórból szerzett góljával a 15. perc végén előnybe került. 
 
 Nem sokáig örülhettek a vendégek, ugyanis a játékrész utolsó másodperceiben Magosi Bálint kettős emberelőnyből egyenlített. Sőt, a 24. percben Colin Joe is gólra váltotta a létszámfölényt, így már a DVTK-nál volt az előny. 
 
 Innentől viszont elkezdte a budapesti csapat a gólgyártást. Előbb Scott Macaulay a 32. percben egyenlített, majd a harmad hajrájában Brance Orbán kétszer is eredményes volt. A záró felvonásban még Keegan Dansereau is betalált, így a MAC 5–2-re győzött, és megnyerte az Erste Liga felsőházát, mely azt jelenti, hogy a fővárosiak választhatnak elsőként ellenfelet maguknak a rájátszásban. 
 
 A felsőház másik mérkőzésén Dunaújvárosi Acélbikák - Újpest 5-0, ezzel a fejér megyeiek zártak a csoport harmadik helyén. 
 
 Míg az alsóházban a Brassó a Csíkszereda vendégeként nyert 4-2-re, a Fehérvári Titánok pedig 3-2-re múlták felül a Vienna második együttesét. A Brassó, a Csíkszereda, a Ferencváros és a Fehérvár jutott az alsóházból a rájátszásba.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ