Cropped landscape
Sport
Hat-nyolc érem a cél
2018-02-1214:25
Hat-nyolc éremmel és egy ifi olimpiai kvótával lenne elégedett Győrik Csaba, a sportlövők szövetségi kapitánya. A sportág 10 méteres Európa-bajnokságát február 16-a és 26-a között rendezik meg Győrben.
A 2016-os jól sikerült rendezés után, két évvel később ismét Győrben rendezik a sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságát. Az Audi Arénában idén rekordszámú, közel 700 versenyző fog lőállásba lépni. A nagyméretű mezőny ellenére a szövetségi kapitány jó eredményt vár a mieinktől.
 
„Az elvárás az, hogy 6-8 érmet szerezzen a csapat, egy ifi olimpiai kvalifikációval együtt. Én azt kértem és abban bízom nagyon, hogy lesz újra felnőtt egyéni érmünk” 
– árulta el Győrik Csaba szövetségi kapitány stábunknak.

Az Eb-n először rendezik meg az egyéni versenyszám után külön a csapatversenyt is, ezen felül a hölgyekre további változás is vár.
hunshooting.hu / Csonka Zsófia, Európa-bajnok sportlövő
„Húsz lövéssel többet lövünk, tehát az eddig férfi versenyszámot lőjük mostantól, január elsejétől mi lányok is. Ez nyilván elsősorban mentálisan nehéz” 
– nyilatkozta Csonka Zsófia, Európa-bajnok sportlövő az Echo TV-nek.

A verseny az európaiak számára egyben az utolsó kvótaszerző lehetőség is lesz az idei Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiai Játékokra. 

A magyar csapat még maximum 3 kvótát szerezhet Győrben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ