Cropped landscape
Külföld
Nógrádi György: Angela Merkel nagyon meggyengült
2018-02-1220:00
nógrádi, györgy, heti, terror, merkel, angela, német, kormány
Angela Merkel, Martin Schulz és Horst Seehofer együtt jelentették be a koalíciós megállapodást, felhőtlenül boldogok azonban csak a szociáldemokraták lehetnek. Küldöttségük kiharcolta, hogy a kulcsminisztériumok közül hármat is megkapjanak, a kereszténydemokratáknak csak a gazdasági minisztérium maradt. Nógrádi György szerint a tavaly szeptemberi választásokon mind három kormánypárt katasztrofális vereséget szenvedett. A CSU 10, a CDU 9, az SPD 5 százalékot bukott – jelentette ki a biztonságpolitikai szakértő a Heti terror című műsorunkban. Hozzátette: Merkel rendkívül meggyengült.
Nógrádi György szerint Angela Merkel „semmi konkrétumot nem mondott” a német közszolgálati televízióban tartott beszédében. Hozzátette: a 177 oldalas dokumentum ugyan már tartalmaz konkrétumokat, például, hogy digitális társadalom kell, de „kiderült, hogy ez a terület egyetlen minisztériumhoz sem tartozik és a kormányban ennek egyetlen szakértője sincs”.
Merkeltől egyre gyakrabban kérdezik meg, hogy miért nem vonul vissza – idézte fel Nógrádi György. 
Németországban egyre több ember azt mondja, hogy nem kérünk a migránsokból – tette hozzá. A tizenhat német tartomány közül tizenötben no-go zóna van, olyan terület, ahová már sem a rendőrség, sem a tűzoltóság, sem a katasztrófavédelem nem mer bemenni – idézte Angela Merkelt a biztonságpolitikai szakértő.
A német helyzet kaotikus, átláthatatlan és ennek biztonságpolitikai következménye az, hogy a franciák át akarják venni a vezető szerepet Európában – jelentette ki Nógrádi György.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG.

ECHO TV - A nemzet hangja - Heti terror
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ