Cropped landscape
Sport
Az év legjobbjait díjazták
2018-02-1322:47
A 2017-es év legjobbjait díjazta keddi évértékelőjén a Nemzeti Versenysport Szövetség. A díjazottak között voltak a tavalyi wroclavi világjátékok aranyérmesei, valamint a hazai világversenyeken remeklő sportolók is.
34 sportág 59 legjobb versenyzőjét, illetve csapatát díjazták a Nemzeti Versenysport Szövetség évzáró gáláján. A tavalyi év minden képzeletet felülmúlt. A wroclavi világjátékokon összesen 16 éremmel sporttörténelmet írtak a magyarok, és az előkelő 11. helyen végeztek az éremtáblázaton.
 
„Amióta Világjátékokat rendeznek és Magyarország részt vesz, ez volt a legsikeresebb szereplésünk. Hat arany, négy ezüst és négy bronzéremmel minden idők legjobb eredményét érte el a magyar csapat. Ez azt gondolom, hogy az elmúlt évek munkájának, nem csak a Nemzeti Versenysport Szövetségnek, nem csak a támogató csapatnak köszönhető, hanem az állami támogatásnak és annak, hogy a sportágak komolyan vették a Világjátékokat, készültek rá”
 - mondta riporterünknek Mészáros János, az NVESZ elnöke.
 
A díjazottak között volt többet közt a BOK csarnokban négyszeres kick box világbajnok, Veres Roland, Takács Krisztián a 4x50 méteres akadályváltó tagja és Michelisz Norbert is. A világbajnoki második helyezett autóversenyző saját csapatát is a legjobbnak választották.

„Nagyon igyekeztem idén jó teljesítmény elérni az én saját szakmai pályámon. De rengeteg erőfeszítésünk volt abban, Bári Dáviddal közösen, hogy a csapat ilyen sikereket elérjen, úgyhogy jobban belegondolva én sem tudok különbséget tenni a két díj között” 
 - mondta stábunknak Michelisz Norbert.
 
 2018-ban ismét több rangos versenyt rendez Magyarország, mint például a sárkányhajó, és a latin tánc világbajnokság. A legfőbb távlati cél pedig, hogy a csapat a 2021-ben az Egyesült Államokbeli Birminghamben megrendezett világjátékokon még a tavalyi szereplést is felülmúlja.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ