Cropped landscape
Külföld
Jegesedés okozhatta az orosz gép katasztrófáját
2018-02-1311:58
oroszország, moszkva, lezuhant utasszállító, fekete doboz
Már vizsgálják a vasárnap lezuhant orosz utasszállító két fekete dobozát. A szerencsétlenség helyszínén, Moszkva közelében viszont még mindig tart a roncsok és az emberi maradványok összegyűjtése. A terep részletes átkutatása akár egy hétig is eltarthat.
A fagyott földbe fúródott repülőgép egyik darabját ássák ki a mentőalakulatok Moszkva közelében. A vasárnapi repülőgép szerencsétlenségben 71-en vesztették életüket. Az áldozatok maradványainak genetikai azonosításához a repülőgép célállomásán, Orszkban 29 hozzátartozótól vettek DNS-mintát.
 
A becsapódás erejét jól mutatja, hogy eddig több mint 1400 emberi maradványt gyűjtöttek össze, és a repülőgép nagyjából 500 darabját találták meg. A munkálatokban 1079 ember vett részt.
 
Az már kiderült, hogy a repülőgépen a földbe csapódás után történt robbanás. Arra a korábbi hírre egyelőre nincs bizonyíték, hogy az utasszállító zuhanás közben kigyulladt volna.
 
Egyes hírek szerint a téli időjárás ellenére a felszállás előtt nem jégtelenítették a gépet, márpedig a szárnyakra vagy a gép törzsére fagyott víz katasztrófát okozhat.
 
A Szaratovi légitársaság An-148-as típusú utasszállítója vasárnap négy perccel a felszállása után zuhant le. A cég szerint a szerencsétlenül járt utasszállító felszállás előtti vizsgálata nem állapított meg műszaki hibát.

A baleset körülményeinek vizsgálatában részt vesz a géptípust kifejlesztő ukrán Antonov vállalat is.

ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ