Cover
Külföld
Soros durván beavatkozik a brit belpolitikába
2018-02-1312:05
Személyesen látta el londoni rezidenciáján tanácsokkal Soros György a Brexit-ellenes tábor vezetőit. A dollármilliárdos kiállt Nagy-Britannia uniós tagsága mellett. A tőzsdespekuláns 500 ezer fontot, vagyis csaknem 180 millió forintnak megfelelő összeget fordítana arra, hogy megbukjon a May-kormány, vagy új népszavazást írjanak ki a királyságban. 
A 2016 júniusában tartott népszavazáson született döntés arról, hogy Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból. A kiválás leghamarabb jövőre történhet meg. Ezt igyekszik minden lehetséges módon megakadályozni Soros György. 

Brit lapértesülések szerint a milliárdos nyilvánosan is beszállt a Brexit elleni kampányba. A spekuláns a napokban londoni rezidenciáján látta el tanácsokkal a kiválást ellenző tábor vezetőit. Soros személyesen beszélt arról, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy Nagy-Britannia továbbra is az Európai Unió tagállama maradhasson. 
 
A milliárdos célja, hogy megbuktassa a May-kormányt, vagy egy újabb referendumot érjen el a Brexittel kapcsolatban. Erre pedig szívesen áldoz nagyobb összeget a tőzsdemogul. Soros az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványokon keresztül először 400 ezer, majd újabb 100 ezer fontot folyósított a Best for Britain kampányszervezetnek. Ez az összeg csaknem 180 millió forintnak felel meg.
Nigel Farage, a brit függetlenségi párt volt politikusa úgy véli, annak kellene utánajárnia a sajtónak, hogy hova mennek Soros milliárdjai.
Nigel Farage, a brit függetlenségi párt volt elnöke a hétvégén figyelmeztetett arra, hogy az amerikai sajtónak a spekuláns dollármilliárdjai után kellene vizsgálódnia. 
Nem látott a világ még akkora politikai kampányszervezet, mint amilyennel Soros rendelkezik. A legtöbben ugyanakkor ezt tagadják, még ha ezzel tisztában is vannak
- hangsúlyozta az európai parlamenti képviselő. Szavai szerint észre kell venni egyszer és mindenkorra, kicsoda valójában Soros György. Nigel Farage leszögezte: az üzletember nem hisz a nemzetállami alapokon nyugvó demokráciában, éppen emiatt támogatja a nyitott határok elvét és a tömeges bevándorlást. 

Ezzel a szélhámossal befolyásolja Soros a brit belpolitikát
 
Soros György milliárdos befektető célja a Brexit folyamatának megakadályozása és egy új választás kiírása. Ennek a kampánynak vezetője Mark Malloch Brown volt miniszter, egykori munkáspárti politikus – hívta fel rá a figyelmet a  Tűzfalcsoport .

Brown a kilencvenes évek elején a Refugees Internationalnek dolgozott, amely a Soros Bosznia Tanácsadó Bizottság részeként működött (1993–94) Brown bérelt is Sorostól egy lakást, amikor New Yorkban tevékenykedett ENSZ-megbízottként (az ENSZ Fejlesztési Alapnál, más humanitárius szervezeteknél stb.), befolyást is szerzett az ENSZ-ben (pl. menekültügyi vonalon). 2006-ban ENSZ-főtitkárhelyettes .

2007 májusában a Soros Quantum Alap (hedge fund, vagyis fedezeti alap) Malloch Brownt jelölte alelnökének, de ő pár hónapon belül lemondott pozíciójáról, mivel Nagy-Britannia kormányminisztere lett, a miniszterségét megelőzően a Nyílt Társadalom Alapítványok alelnökének is kinevezték 

A Quantum Alap még 1992-ben a Bank of England „bedöntésével” híresült el, amikor Sorosék arra kényszerítették a nemzeti bankot, hogy az leértékelje a fontot a brit valuta értékcsökkenése végül 1 milliárd dolláros nyereséget hozott a „fekete szerdán”. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ