Cropped landscape
Sport
Kupaarany és bajnoki dobogó a cél
2018-02-1420:22
Elindítja a végrehajtást a címerügyben az UTE az Újpest FC-vel szemben. Mint ismert, a bíróság a klubnak adott igazat azután, hogy a labdarúgó csapat megváltoztatta a logóját. Az ítélet értelmében mostanra azt már vissza kellett volna cserélnie a focistáknak a régi klubjelképre. Közben az együttes felkészülési mérkőzésen 2-1-re legyőzte a Gyirmót FC Győrt.
A majd kéthetes törökországi edzőtáborból hazatérő újpestiek a 42. percben szerezték meg a vezetést a Tábor utcai sporttelepen, Zsótér Donát passzából Simon Krisztián talált be. A második félidőben az 54. percben Nagy Dániel remek labdaszerzése és csele után már 2-0-ra alakította az állást a lila-fehér együttes.
 
„Elégedett vagyok, mert voltak jó dolgok, ugyanakkor persze voltak olyak olyanok is, amelyek nem sikerültek olyan jól ezen a meccsen. Összességében örülök, mert jobb képet mutattunk most és hét nappal a Paks elleni meccs előtt még van időnk tökéletesíteni az apróságokat a játékunkban” 
 – nyilatkozta Nebojsa Vignjevics az Echo TV-nek.
 
A vezetőedző hozzátette, jelenleg ötödikek a bajnokságban, de szerinte elérhető a bronzérem.
„Szeretnénk minél előrébb végezni a bajnokságban, míg a kupát szeretnénk majd megnyerni. Igazából ez a célunk és ezért dolgozunk és edzünk” 
– árulta el Nagy Dániel, a csapat középpályása stábunknak.
 
A meccs végén még szépített Villám Balázsnak köszönhetően a Gyirmót, így 2-1-es újpesti siker született. A szezon második felét tehát a kupában a Paks elleni oda-visszavágós párharccal kezdik meg a lila-fehérek február 20-án a Szusza Ferenc Stadionban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ