Cropped landscape
Külföld
Lövöldözés volt az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség központjában, egy sebesült
2018-02-1416:50
FBI, lövöldözés, Amerikai Egyesült Államok
Lövöldözés volt szerdán a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) központjában, egy rendőr megsebesült. Légi felvételek tanúsága szerint egy fekete terepjáró hajtott a zárt kapu előtti korlátokba. 
A merénylet a marylandi Fort Meade-ben lévő hírszerzési központ egyik kapujánál történt, az NBC televízió által sugárzott légi felvételek tanúsága szerint egy fekete terepjáró hajtott a zárt kapu előtti korlátokba. 

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Twitter-bejegyzésben közölte, hogy "uralja a helyzetet", több részletet azonban nem hozott nyilvánosságra, így egyelőre azt sem tudni, hogy ki nyitott tüzet: a terepjáró vezetője vagy a biztonsági őrök. Az NBC televízió információi szerint a sofőrt letartóztatták. 

A The Washington Post című lap - Fort Meade rendőrségi szóvivőjére hivatkozva - azt közölte: a lövöldözésben egy rendőr sebesült meg. Őt kórházba szállították, sérülése nem életveszélyes. 

Lindsay Walters, a Fehér Ház szóvivője közleményben jelentette be, hogy Donald Trump elnököt tájékoztatták az incidensről. Hasonlóképpen tájékoztatták Kirstjen Nielsen belbiztonsági minisztert is.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ