Cropped landscape
Sport
Nem irigylem Székely Norbertet
2018-02-1517:28
Elképesztően izgalmas mérkőzésen győzte le 78-76-ra a magyar női kosárlabda-válogatott Litvániát, és ezzel a papírforma alapján legalább 4-2-es mérleggel és minimum a 2. helyen fogja zárni az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. 
 
- Zelenyánszky Balázs írása.
A hangulat ennek megfelelően óriási volt Miskolcon, hisz nagyon közel került a kijutás a 2019-es Eb-re. 
 
Szívesen cseréltem volna bármelyik játékossal vagy stábtaggal, csak egy emberrel nem: Székely Norberttel. 
 
Pedig nagyszerű érzés lehet, hogy több poszton extrát nyújtottak a játékosai, és 60-70%-ban megvan a 2019-es Eb-csapata. Még soha nem sikerült magyar válogatottnak így kihasználnia Határ Betti 208 centijét (20 pontot szórt!), Iványi Dalma óta nem láttam ilyen fiatalon ilyen éretten játszani irányítót (a 14 pontos Studer Ágnes kiválóan védekezett és támadott), a 2014-es U17-es világbajnokságon bronzérmes keretből most először láttam valakit húzóemberre válni a felnőttek között (Dubei Debóra 11 pontig jutott), és nagyon régen nem volt olyan, hogy a rutinos játékosok közül valaki egy fontos tétmeccsen nyújtja szezonbeli legjobb teljesítményét (a csapatkapitány Raksányi Krisztina egyszerűen fenomenális volt 18 pontjával), a honosított centerünk, Cyesha Goree pedig bebizonyította annak a döntésnek a helyességét, mely szerint külső posztos ember (Quigley, Vandersloot) helyett magas poszton kell erősíteni a válogatottat. Ha ehhez hozzátesszük Katona Szidónia védekezését vagy Krivacsevics Tijana rutinját, akkor nagyjából meg is van az a 60-70-% a következő Eb-keretből.
"Elképesztően izgalmas mérkőzésen győzte le 78-76-ra a magyar női kosárlabda-válogatott Litvániát"
 Amiért viszont nem irigylem a kapitányt, hogy lassan végig kell gondolnia, hogy kiben bízik töretlenül a továbbiakban a kijutást remélhetőleg elérő csapatból, és kik azok, akiknek a helyére beépíti a fiatalokat. 
 
Mert fiatalok vannak bőven. Már ott készült a kerettel Gereben Lívia a listavezető Szekszárd ifjú titánja, és lábadozik műtétje után a szupertehetségnek kikiáltott, 17 évesen már stabil NB1-es játékos Juhász Dorka.  Szóval még egy jó irányító, még egy jó mezőnyember és még egy jó center – ha egy ilyen minőségi sort még be tud tenni a kapitány a csapatba, akkor elkezdhetünk előkelő helyezésekről álmodni. Legutóbb 1997-ben jutott Eb-elődöntőbe a magyar válogatott. Akkor a keretben ott volt a 23 éves Seres Éva, a 22 éves Károlyi Andrea, a 21 éves Iványi Dalma, Ujvári Eszter és Béres Tímea. 
 
 Az átlagéletkor és az eredmények már kezdenek hasonlítani…
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ