Cropped landscape
Belföld
A liberális sajtó össztüzet zúdított Orbán Viktorra
2018-02-1912:39
Több tucat nyugat-európai újság és hírügynökség számolt be Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjéről, de még kínai, orosz lapok is tudósítottak róla, sőt több észak-amerikai újságba is bekerültek a fontos üzenetek. A liberális sajtó – ahogy várható volt – össztüzet zúdított a miniszterelnökre, és szinte kivétel nélkül negatív beszámolókat közöltek.

A magyar kormányfő évértékelő beszéde megmozgatta a nemzetközi sajtót. A liberális újságok azt olvasták ki belőle, hogy Orbán Viktor migrációellenes, muszlimellenes és Donald Trump amerikai elnök stílusában beszél, és nagy terjedelemben taglalják, hogy - szerintük - betiltatná a menekültekkel foglalkozó, vagy a kormánykritikus civil szervezeteket.
 
A Politico vezető brüsszeli liberális portál kiemeli, hogy Orbán Viktor visszatért kedvenc témáihoz: az iszlamizáció, a kulturális identitás és a nemzetek megszűnése, valamint Soros György tevékenységéhez.

Egy másik liberális portál, az Euractiv szerint a magyar miniszterelnök globális szövetség kialakításán dolgozik a migráció ellen. Az oldal a Fidesz-KDNP földindulásszerű választási győzelmet jósolja, viszont a kormánypártokat szélsőjobboldaliként jelöli meg.

Az Express című brit lap a „kereszténység Európa utolsó reménye” fordulatot lefordította magának és ezt többen is átvették úgy, hogy „Orbán Viktor úgy próbálja feltüntetni magát, mint az európai kereszténység védelmezője”. Több oldal olyan vádakat fogalmazott meg, hogy az Orbán-beszéd provokatív volt, rasszista, és konkrétan zsidózó, amikor például Soros György szerepéről fejtette ki véleményét. 
 
Bővebben az alábbi videóban: 
A különböző médiumok általában hozzáteszik, hogy Magyarországon választási kampánya van, és többen azt is valószínűsítették, hogy a Fidesz-KDNP győzelmi esélyekkel indul, persze kiemelik, hogy Orbán Viktor populista, autoritárius módszerekkel kormányoz, a migráció ellensége. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ