Cropped landscape
Belföld
Az egyetemességre való törekvések megbuknak
2018-02-1910:06
Az ENSZ migrációs paktuma az egyetemességre törekszik, márpedig az ilyen kezdeményezések ellenállásokba ütköznek és végül megbuknak, a legjobb példa erre a kommunizmus - mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász a Kossuth rádió 180 perc című műsorában hétfőn.
A migrációhoz való jogot nemzetközi alapjoggá akarja tenni az ENSZ, a szövetség több mint háromnegyede származási vagy kibocsájtó ország, éppen ezért Magyarország marad az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában és harcba száll azért, hogy érdemben tudja befolyásolni az eredményeket - emlékeztetett az Alapjogokért Központ kutatója. 

Hozzátette, a paktum fő ideológusa Soros György, aki szerint az állami szuverenitás egy elavult intézmény. Tóth Norbert arra is kitért, hogy a milliárdos három fázisban - a világgazdaság és a globális társadalom létrehozásával, és egy erre épülő politikai rendszer megalkotásával - akar új világrendet építeni. 

A globális migrációs paktum tárgyalása február 20-án kezdődik, a végleges szöveget pedig december 10-11-én egy Marokkóban tartandó kormányközi konferencián fogadnák el az ENSZ tagállamai.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ