Cropped landscape
Belföld
Csak nem adja fel Molnár Zsolt
2018-02-1912:10
A teljes magyar közéletet érdeklő kérdések, például az Elios-ügy miatt jövő szerdára ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület szocialista elnöke.
Molnár Zsolt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón utalva az elmúlt időszak meghiúsult bizottsági üléseire azt mondta, 
nem adom fel addig, amíg "engem életben és egy darabban látnak", hogy a nemzetbiztonsági bizottság termébe bemenjenek a Fidesz-KDNP politikusai, akár Magyarország miniszterelnöke, és elmondják, mit kell tudni a teljes magyar közéletet feszítő kérdésekről.
Hozzátette:

Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében sem volt szó arról, mit kell gondolni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről, az Elios-ügyről, vagy hogy a nemzetbiztonsági kabinetnek tagja lett a miniszterelnök kabinetfőnöke, "aki véletlenül Magyarország propagandaminisztere egy személyben".
A szocialista képviselő azt is firtatta, mit kell gondolni arról az egyszerűsített honosítási eljárásról, amelynek révén 5000-6000 bűnöző is magyar állampolgárságot szerzett. Molnár Zsolt azt mondta: arra az estre, ha nem sikerülne megtartani az ülést - "Németh Szilárd és tettestársai" kivonulnak vagy nem mennek el , írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy miért lett tagja a nemzetbiztonsági kabinetnek a propagandaminiszter. 

Jelezte, a belügyminiszterhez is írásbeli kérdést nyújt be, azt tudakolva tőle, milyen nemzetbiztonsági kockázatot lát az OLAF-jelentésben és az Elios-ügyben, illetve 5000-6000 bűnöző befogadásában. Ha a kérdésekre nem kapnak választ se a bizottság ülésén, se írásban, akkor a magyar embereknek jó lehetőségük lesz arra, hogy április 8-án választ adjanak a Fidesz-KDNP kormányzására - hangoztatta. 
Kapott kérdést arról, mit szól ahhoz, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, akit milliárdos vagyoni hátrány okozásával gyanúsítanak, függetlenként indul az országgyűlési képviselőválasztáson. Molnár Zsolt azt mondta, 
az MSZP-nek van jelöltje Szombathelyen, Nemény András, a párt alelnöke személyében. Semmilyen részletet nem tud Czeglédy Csaba terveiről, nem állnak kapcsolatban
 - közölte arra a kérdésre, hogy vajon a képviselőjelöltként Czeglédy Csabát megillető mentelmi jog motiválhatta-e az indulást. 

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ