Cropped landscape
Belföld
Rugalmas elszakadásban a gyengülő szocialisták
2018-02-1907:24
Több választókerületben is lemondott az MSZP arról, hogy saját jelöltet indítson, így ezekből a körzetekből – vereség esetén – nem számíthatnak töredékszavazatokra – derült ki a Magyar Idők összeállításából. Az MSZP és a DK megegyezése szerint Baranya megye 1-es választókerületében a szocialisták indíthattak volna jelöltet, de átengedték a helyet Mellár Tamásnak.

A KSH egykori elnöke ugyan az MSZP támogatásával, de függetlenként indul, így a szocialisták több ezer töredékszavazattól esnek el. Hasonló a helyzet a veszprémi választókerületben is, ahol Mesterházy Attila lépett vissza Kész Zoltán javára, és nem számíthat töredékszavazatokra az MSZP a siófoki körzetben sem, ahol az általuk támogatott Magyar György függetlenként indul. Korábban úgy volt, hogy itt Harangozó Gábor (MSZP) méreti meg magát. 

A szocialisták indíthattak volna jelöltet a bicskei körzetben is, de ott a korábban közöltekkel ellentétben nem az MSZP-s Bourgla Ossamah, hanem Szilágyi László (Párbeszéd) ex-LMP-s országgyűlési képviselő méretheti meg magát. Igaz, itt legalább a töredékszavazatok nem vesznek el. 
 
A mosonmagyaróvári körzetben az MSZP sokáig kivárt a jelöltje megnevezésével, a napokban azonban biztossá vált, hogy a politikában eddig ismeretlen Bogyai Zsolt (a képen) indulhat itt MSZP-s színekben. A férfi egy üzemben dolgozik három műszakban. 
 
Közben parázs vita alakult ki a tapolcai választókerületben, ahol elterjedt a hír, hogy az MSZP-s Kárpáti Lajos vissza fog lépni Molnár Tibor (Együtt) javára. A vitát Árvai Gábor, az MSZP kampányfőnöke zárta le azzal, hogy Kárpáti marad a jelölt. Utóbbi pedig odaszúrt az Együttnek, hogy „persze, az úgy szokott lenni, hogy a kampány sűrűjében a legnagyobb ellenzéki párt olthatatlan vágyat érez, hogy visszalépjen az egyszázalékos javára”.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ