Cropped landscape
Sport
Balszerencsés nap
2018-02-2016:31
Major Veronika negyedik, Sike József ötödik lett a női, illetve férfi futócéllövők 30+30 lövéses versenyszámában a győri 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság első napján. 
A Sike József, Boros László, Tasi Tamás összeállítású férfi futócéllövő csapat negyedik lett a 30+30 lövéses versenyszámban. Egyéniben Sike 5., Boros 8., Tasi 15. 
 
Pedig az első 30 lövés, az úgynevezett lassú rész után Sike József vezetett 296 körrel, a szintén 296 körös Boros László előtt. 
 
 „Ennél jobban nem is kell, hogy fájjon, hiszen ötödik lettem, rádásul egy körre voltam az úgynevezett medal match-től, az elődöntőtől. Volt három-négy nagyobb hibám, különösen a második 30 lövés végén. Amennyire minden összejött a verseny első felében, annyira minden balul sikerült a másodikban. Színvonalasabb verseny volt, mint szokott lenni. Önmagában az 573 kör nem rossz, ha az idei eredményeimet vesszük figyelembe. Természetesen az is bosszant, hogy a csapat lecsúszott a dobogóról. Amióta a futócéllövészet nem olimpiai szám, a minimum nyolcórás munka után kezdek csak el lőni” 
– nyilatkozta Sike József. 
 
Boros László a következőképpen kommentálta a nap eseményeit: 
„Egy jó kezdés után egy erős visszaesés következett. Sajnos, ez nemcsak nálam volt így, ezért a csapatversenyben sem sikerült érmet szerezni. Pedig a felkészülésemmel semmi gond nem volt. Talán túlságosan nyugodt voltam a második 30 lövés során. Egy egészséges izgalmi állapot jót szokott tenni. Holnap a 40 vegyes számmal folytatjuk, nagy reményekkel várom."
 A nőknél Major Veronika ezúttal már a felnőtteknél bizonyíthatott és az elmúlt évekhez hasonlóan jól teljesített. A futócéllövők 30+30 lövéses számában 569 körrel a második helyen került a négyes döntőbe, ahol már nem bírta az izgalmakat: előbb az ukrán Rybovalovától kapott ki 6:0-ra, majd a bronzmeccsen az orosz Sztyepanovától 6:2-re. 
 
 A Major Veronika, Máthé Edit, Körtvélyessy Gabriella hármas bronzérmes lett; igaz, három csapat indult. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ