Cropped landscape
Sport
Bakancslista: hazai Eb-érem kipipálva
2018-02-2113:47
Három bronzérmet is szereztek a futócéllövők a 40 vegyes versenyszám során a győri, 10 méteres sportlövő Európa-bajnokság második napján.
A férfiaknál Boros László már az első 20 lövés során is jól teljesített (194 kör), és a verseny második felében sem remegett meg a keze, így 385 körrel bronzérmes lett. Sike József 379, Tasi Tamás 371 kört teljesített. A csapat az oroszok és a svédek mögött lett bronzérmes. Egyéniben az orosz Scsepotkin nyert 388 körrel.

Boros László:
„Jól kezdődött számomra ez az Eb, hiszen az első nap egy remek lassúval indult a 30+30 lövéses versenyszám. Ilyet évek óta nem lőttem (296 kör), aztán a gyorson elúszott a verseny. Pontatlanok voltak a mozdulataim. Ezen sikerült szerdán változtatni. Bár az első hat lövésemben még visszaköszönt az előző napi gyengébb rész, összeszedtem magam, próbáltam egy más mentális állapotba kerülni, és ez szerencsére elég volt a bronzéremhez. Győri vagyok, itt még nem nyertem egyéniben érmet világversenyen, úgyhogy most már ezt is kihúztam a bakancslistámról”
–  nyilatkozta a verseny után.

Sike József: 
„Nagyon örülök Laci egyéni bronzérmének és annak is, hogy felvarázsoltuk magunkat a dobogóra. Ehhez nagyon kellett a  jónak mondható második húsz lövésem (193 kör). Én azért többet vártam ettől az Eb-től, szerettem volna azt, ha a másik számban is érmet nyer a csapat. Egyéniben is reménykedtem egy éremben, de most ebben a versenyben ennyi volt. Azért azt jó elmondani, hogy ismét egy olyan világversenyen vagyunk túl, ahonnan nem távozom érem nélkül.”

Tasi Tamás:
„Elégedett vagyok a 40 vegyesben szerzett csapatbronzzal, a normál számban sajnos nem jött össze a dobogó. A puskámmal volt egy kis gond, ezért minden mindegy alapon elvittem a szerelőhöz kedd délután, kellett egy kis csavarcsere, rugócsere. Érzésre ma már sokkal jobb volt vele lőni, de ez az eredményben még nem nagyon mutatkozott meg.”

A nőknél Major Veronika ötödik lett, öt kör kellett volna neki legalább a bronzéremhez. Az orosz Sztyepanova lett az első. Csapatban is orosz siker született. A Major, Máthé, Körtvélyessy hármas harmadikként végzett. Igaz, csak három csapat indult. 

A magyar küldöttség eddig négy bronzérmet szerzett.
Boros László (jobbra) egyéniben bronzérmes lett a férfi futócéllövők 40 vegyes számában
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ