Cropped landscape
Külföld
A legendásan liberális belga kormányt is bírálja az Amnesty
2018-02-2212:26
Még a bevándorláspárti belga kormányt is bírálja az Amnesty International éves jelentésében. A londoni központú emberi jogi szervezet a rendőrségnek adott hatásköröket tarja túl soknak – jelentette Velkovics Vilmos, az ECHO TV tudósítója Brüsszelből. 
Az Amnesty International közzétett jelentésében rendkívül sötét képet fest. Diktatúrák vannak kialakulóban, ahol lábbal tiporják az emberi jogokat. Európában elsősorban – természetesen – Lengyelországot és Magyarországot emelik ki, illetve Donald Trump Amerikáját. 
 
Ettől függetlenül a migrációs szempontból legendásan liberális belga kormányt is vádolják, pontosan emiatt. Ugyanis a belga kormány intézkedéseket hozott a radikalizálódás, az illegális bevándorlás megfékezésére. 
 
Az Amnesty Internationalnek a problémája van azzal, hogy a rendőrség jogot kapott arra, hogy bemenjen lakásokba és az ott tartózkodóknak a személyi okmányait elkérje. A hátterében az áll, hogy elsősorban Brüsszelben nagy divatja van mostanában annak, hogy a magukat civilnek nevező személyek szudáni migránsokat bújtatnak a lakásaikban azért, hogy a rendőrség ne tudja őket felfedezni, ne tudják visszatoloncolni őket. 
 
Az is komoly fejtörést okoz a londoni központú emberi jogi szervezetnek, hogy a szociális munkásokat a rendőrség tanúvallomásra kényszerítheti akkor, ha terrorcselekményekről van bizonyítékuk, vagy terrorcselekményekhez tudnak bizonyítékokat szolgáltatni.  
 
Egyébként a belga sajtóban Magyarországról rendkívül borús képet festenek az Amnesty-jelentés kapcsán. Hazánkat Azerbajdzsánnal tették egy szintre. 
 
ECHO TV – A nemzet hangja - Híradó 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ