Cropped landscape
Belföld
A nemzetközi paralimpiai bizottság vezetőit fogadta Orbán Viktor
2018-02-2215:28
orbán viktor, paralimpia, megbeszélés
Budapestre érkezett Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság brazil elnöke, akit Orbán Viktor miniszterelnök is fogadott csütörtök délután az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
A megbeszélésen részt vett Sir Philip Craven, az IPC korábbi elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Szekeres Pál miniszteri biztos, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és Szélesi-Kővári Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója is. A magyar Országgyűlés képviselői tavaly december 12-én egyöntetűen támogatták a kulturális bizottság ötpárti kezdeményezését, és egyhangúlag elfogadták, hogy február 22-e a Magyar Parasport Napja legyen. Az idei, elsőként megrendezett eseménysorozatra érkeztek Magyarországra az IPC vezetői, akik részt vesznek a Várkert Bazárban sorra kerülő konferencián és gálavacsorán.

1970-ben alapították meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubját. Erre a történelmi helyszínre is ellátogatott Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság tavaly szeptemberben megválasztott elnöke. A brazil diplomata nyilatkozott az ECHO TV-nek.
MTI, ECHO TV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ