Cropped landscape
Sport
Andrew Parsons is Magyarországra látogatott
2018-02-2214:32
A Magyar Parasport Napjára érkezett Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke is. A brazil sportdiplomata első útja egy történelmi helyszínre, a Mozgásjavító Intézménybe vezetett.
1970. február 22-én a Mozgásjavító Intézményben alapították meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubját. Erre a történelmi helyszínre látogatott el Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság tavaly szeptemberben megválasztott elnöke is. A brazil diplomata fontosnak tartja a személyes látogatásokat.
 
„Az utazás nálam állandó. Amióta megválasztottak elnöknek, már több mint 10 országba látogattam el. A jövőben még legalább 30-40 ilyen utazást tervezek. Ez volt az egyik ok, amiért elnök akartam lenni, hogy jobbá tegyük a kapcsolatokat a tagjainkkal, támogassuk őket, hogy a parasport együtt növekedjen” 
 – nyilatkozta a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke az Echo TV-nek.
Andrew Parsons megtekintette, hogy miként zajlik a munka a Mozgásjavító Intézményben. A délután folyamán pedig találkozik Orbán Viktor miniszterelnök úrral is, majd ellátogat a Várkert Bazárban zajló konferenciára, ahol beszédet is mond.
 
A Magyar Parasport Napja este gálavacsorával és díjátadóval zárul.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ