Cropped landscape
Sport
Az első Magyar Parasport Napja
2018-02-2219:06
48 évvel ezelőtt, 1970. február 22-én alapították meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubját. Az országgyűlés tavaly decemberben egyhangúlag szavazta meg, hogy ez a nap legyen a Magyar Parasport Napja, amit idén először rendeztek meg.
A Magyar Parasport Napjának hivatalos programja az Olimpia Parkban kezdődött, ahol megkoszorúzták a magyar paralimpiai bajnokok emlékfalát.
 
E közben az ország több mint 400 intézményében Lélekmozgató névvel iskolai szemléletformáló, testnevelés órákat szerveztek, ahol a diákok kipróbálhatták a parasportokat.
 
„Valóra váltottunk mindent, amit szerettünk volna. Három célunk volt. Az egyik az volt, hogy mozgassuk meg az iskolákat és a diákokat. Vegyük rá őket, hogy ezen a napon, a Magyar Parasport Napján a diákok a testnevelés órákon próbálják ki a parasportokat minél nagyobb számban” 
 – nyilatkozta Szabó László, az MPB elnöke az Echo TV-nek.
 
E mellett a Magyar Paralimpiai Bizottságnak az is célja volt, hogy egy nemzetközi konferenciát szervezzen, amelyet a Várkert Bazárban rendeztek. Ezen részt vett Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke is, aki délelőtt a Mozgásjavító Intézménybe is ellátogatott, majd találkozott Orbán Viktor miniszterelnök úrral.
 
A nap gálavacsorával ért véget, a Magyar Paralimpiai Bizottság 20 éves megalakulásának alkalmából, ahol a legjobb parasportolókat díjazták.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ