Cropped landscape
Belföld
Rogán Antal: Brüsszel évi tízezer migránst telepítene Magyarországra
2018-02-2213:48
A Fidesz az egyetlen olyan párt, amelyiknek a kormányzás során mindig Magyarország és a magyarok érdekei az első – mondta a Figyelőnek adott csütörtöki interjújában Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője emellett beszélt a saját magával foglalkozó ellenzékről, a kormány és a Fidesz ellen indított támadásokról, valamint az áprilisi választások utáni tervekről is. 
A PestiScrácok.hu beszámolója szerint Rogán Antalt arról is kérdezte a lap, hogy kit tart a legütőképesebb ellenzéki pártnak ma Magyarországon. A politikus elmondta, a Fidesz valamennyi kihívója nem az országgal, hanem saját magával van elfoglalva, vagyis egymáshoz képest nyújtanak egyedül alternatívákat. Rogán emlékeztetett azonban, amikor az ország megvédéséről volt szó a bevándorlás kapcsán, sosem látott módon rendeződtek össze a Fidesz ellen. Véleménye szerint a magyar ellenzéki pártokat nagyon könnyen tudják kívülről (lásd: Európai Parlament, Brüsszel) befolyásolni és egy irányba összerendezni. 
 
Kérdésre a fideszes politikus elmondta, abban, hogy ismét előkerült az Elios-ügy kérdése, nincs semmi meglepő. 
Most eltelt négy esztendő, megint itt van az országgyűlési választás, újra felmelegítik, és készül az újabb brüsszeli kampányjelentés
– fogalmazott Rogán Antal. Hozzátette, az egész lényege nem más, mint Brüsszelből nyújtott segítség az ellenzéknek. Szóba került Gyurcsány Ferenc is, aki Orbán Viktort vádolta be nem vallott vagyona rejtegetésével, azonban közben kiderült, ő maga tartotta vagyonának egy részét osztrák hitelintézetben, a Rothschildok bankjában, amelyről nem számolt be vagyonnyilatkozatában. 

A 2300 bevándorló befogadásával kapcsolatban Rogán Antal emlékeztetett, arról, kit részesítenek nemzetközi oltalomban, évek óta részletes tájékoztatást adnak a Bevándorlási Hivatal honlapján. 
2017-ben 43 alkalommal beszéltek erről a kormány tisztségviselői sajtótájékoztatókon. A kabinet egyetlen migránst sem fogadott be, mert migránsnak azok minősülnek, akik a zöld határon keresztül jöttek, és nem jogosultak nemzetközi védelemre. Ezeket sohasem fogadjuk be, és ez így is marad
– mondta a politikus. 
 
A Figyelő kérdésére, miszerint ha 2018 áprilisában nem olyan választási eredmény születik, mint amit a brüsszeli döntéshozók szeretnének, akkor még aktívabb támadások érkezhetnek-e úgy értekezett, két dolgot kell különválasztani. Egyrészről, a külföldi lejárató sajtókampányt, amelyben ugyanazok a nemzetközi orgánumok vesznek részt, mint akik például Trump elnököt is támadják. Ehhez véleménye szerint olyan nemzetközi intézmények és szervezetek is kapcsolódnak, akik nyíltan ellenzik Magyarország bevándorláspolitikáját, valamint akik komoly pénzösszegeket vesztettek a rezsicsökkentés miatt. A másik oldalról pedig ott a 2018. április utáni időszak, amikor is majd bevándorláspolitika terén erős nyomás alá fogják helyezni a kormányt. 
Már a brüsszeli képlet is megvan a migránsok betelepítéséhez. Magyarországra kapásból évi tízezer jutna. ezt ugyanúgy akarják keresztülvinni, mint az előző kötelező kvótát. Mi ennek keresztbe fogunk feküdni minden körülmények között. És nem csak mi, hanem a V4-ek is.
– mondta a miniszterelnök kabinetfőnöke. 
 
A választóknak Rogán Antal azt üzente: 

a Fidesz az egyetlen olyan párt, amelyiknek a kormányzás során mindig Magyarország és a magyarok érdekei az első. Senkitől nem félnek, és minden konfliktust vállalnak azért, hogy a magyar érdekeket megvédjék.
PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ