Cropped landscape
Belföld
Toroczkai László: Unalmas azt hallgatni, hogy a zsidókon kívül mindenki bűnös nép
2018-02-2213:39
Holokauszt, Toroczkai László, jobbik, lengyelország
„Az izraeli kormány és a világ zsidósága tűz alá vette Lengyelországot, mindezt csupán azért, mert a sokat szenvedett lengyel nép nem akar felelősséget vállalni azért a holokausztért, amelyhez semmi köze” – írja Facebookon Toroczkai László, a Jobbik alelnöke. Az ásotthalmi polgármester kommentjéhez egy fotót is csatolt, amelyen Lengyelország izraeli nagykövetsége látható a lengyeleket elítélő falfirkákkal. 
Nagyon helyes, hogy Magyarország kiáll Lengyelország mellett Brüsszellel szemben, de Izraellel is ki kellene
– írja Facebook-bejegyzésében Toroczkai László. Az ásotthalmi polgármester által megosztott képen Lengyelország izraeli nagykövetsége látható, amelyet a lengyeleket elítélő falfirkákkal csúfítottak el.  
Facebook
Toroczkai László hozzáteszi, 

ha valakik tényleg sokat szenvedtek a második világháborúban, azok a lengyelek, rohadtul unalmas már azt hallgatni, hogy a zsidókon kívül mindenki bűnös nép. Most látszik, mekkora hiba a visegrádi négyeket betolni Izrael alá.
Arról is ír, 
az izraeli kormány és a világ zsidósága tűz alá vette Lengyelországot. Mindezt csupán azért, mert a sokat szenvedett lengyel nép nem akar felelősséget vállalni azért a holokausztért, amelyhez semmi köze.
Facebook
A PestiSrácok.hu emlékeztet, hogy a lengyel kormány nemrégiben fogadott el egy olyan törvényt, amely büntethetővé teszi, ha a lengyel nemzetet, illetve a lengyel államot a Harmadik Birodalom által elkövetett háborús bűntettekben való – intézményes szintű – bűnrészességgel vádolják. A még a lengyel államfő aláírására váró törvény pénzbírsággal vagy három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná, ha valaki a lengyel nemzetet és a lengyel államot nyilvánosan és a tényeknek ellentmondva a Harmadik Birodalom bűntetteiben való bűnrészességgel vádolja. 

A módosítás ellen élesen tiltakozott Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, emellett a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpont és a Zsidó Világkongresszus (WJC) is bírálta a törvényt, amelyet utóbbi „történelmileg zavarosnak és a demokrácia elleni támadásnak” nevezett. Robert Singernek, a WJC elnökének véleménye szerint

a lépés azért is kifogásolható, mert az elfojtja a valódi szembesülést az ország háborús történelmének legdermesztőbb jelenségével, azzal, milyen mértékben voltak cinkosok a helyi lengyelek zsidó szomszédaik megsemmisítésében.
Az Egyesült Államok is nyugtalanságának adott hangot a törvény esetleges nem kívánt következményei miatt.

Facebook/PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ