Cropped landscape
Belföld
Václav Klaus: A tömeges migrációt meg kell állítani
2018-02-2218:45
Václav Klaus, migráció, kerítés, Schengen
A tömeges bevándorlás korunk egyik meghatározó sajátossága, ez nem csak egy ügy, hanem a jelenkor fő kérdése - hangsúlyozta Václav Klaus az ECHO TV-nek adott exkluzív interjújában. A volt cseh államfő azt mondta: a vezető európai politikusok legnagyobb hibája, hogy határok nélküli társadalmat hoztak létre. 
"Nem értek egyet a teljes schengeni utópikus eszmével. Meggyilkolta az európai kulturális civilizációt. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy határtalan társadalmunk legyen. A vezető európai politikusok legnagyobb hibája az volt, hogy határok nélküli társadalmat hoztak létre. Amikor 2015-ben Magyarország úgy döntött, hogy kerítést épít, szembeszállt az Európai Unióval és bebizonyította, hogy igenis szükség van határokra."- mondta a volt cseh államfő.

Václav Klaus kitért arra is, hogy több millió józanul gondolkodó európai, a cseh emberek többsége, és ő maga is támogatja a magyar miniszterelnök bátor és Európában egyedülálló kiállását a migrációs válság kérdésében.
"Soros György és a hozzá hasonlóak vagyis a sorosizmus az, ami valódi veszélyt jelent a szabadságunkra nézve. Soros György nincs egyedül, a politizált NGO-k és más nem kormányzati szervezetek veszélyforrást jelentenek és úgy kell tekinteni rájuk mint a szabad társadalom ellenségeire. Fontos jelenség manapság a multikulturalizmus és az illiberális ideológia, ami fénykorát éli. Ez egyszerűen nonszensz. A tömeges migrációt meg kell állítani. Találó név a Stop-Soros szlogen is de az én jelszavam a Stop-tömeges bevándorlás" - jelentette ki Václav Klaus a Napi aktuálisban.

Václav Klaus szerint vissza kell találni a közös Európai értékekhez, továbbá egy erős és valódi identitásra van szükség ugyanis most dől el a kontinens és az Európai Unió jövője.

ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ