Cropped landscape
Belföld
Az Origo birtokába került Soros migráns-szótára
2018-02-2312:48
Az Origo birtokába került a Soros György egyik szervezete által készített migránsszótár. Az amerikai tőzsdespekuláns által finanszírozott brossúra gyakorlatilag egy többnyelvű szótár, amely olyan kifejezéseket tartalmaz, amelyek használatával a migránsok könnyebben kaphatnak menekültstátuszt. A kiadványt az Open Knowledge Foundation Deutschland (OKFD), vagyis a Nyílt Tudás Németországi Alapítványa adja ki, és ennek a Soros által finanszírozott szervezetnek az emberei a magyar határtól délre osztogatják az illegális bevándorlóknak. 
Az Origo birtokába jutott annak a brosúrának egy példánya, amelyről a Magyar Idők a napokban beszámolt.  A kiadvány olyan kifejezéseket, és érveket tartalmaz, amelyeket hangoztatva a bevándorlók könnyebben kaphatnak menekültstátust. A brossúrát a magyar határtól délre egy berlini központú civil szervezet aktivistái osztogatják. A szervezet nem meglepő módon szorosan kapcsolódik Soros Györgyhöz. Az Open Knowledge Foundation Deutschland (OKFD), vagyis a Nyílt Tudás Németországi Alapítványa jelentős összegeket kapott az elmúlt években az amerikai tőzsdespekulánstól. 

A szótár szerkezetéből, a szerkesztők által fontosnak tartott kifejezésekből ítélve egyértelmű az a szándék, hogy megkönnyítsék a migránsok Európai Unióba jutását. Az sem kétséges, hogy profik készítették a brosúrát, akik rendkívül részletesen ismerik az uniós menekültügyi szabályozás kiskapuit. 

Az érv- és kifejezésgyűjtemény jelentős része állítólagos egészségügyi problémákra vonatkozik. Annak ismeretében, hogy a bevándorlók túlnyomó része férfi, különösen elgondolkodtató, hogy a kiadványban szereplő egészségügyi panaszok között az is szerepel, hogy „utoljára két napja éltem nemi életet". Innen már csak egy lépés, hogy megmagyarázzák a derék „jogvédők", miért kell megértőnek lennünk, ha éppen európai nőkre szottyan kedvük a jövevényeknek. 
Soros hazudni tanítja menekülteket
De számos egyéb mesemondásra is megtanítják a migránsokat Sorosék, amik segíthetnek nekik a továbbjutásban:
Vannak Németországban élő rokonaim
Elhagytam/elveszítettem a családom menekülés közben.
Egy nem biztonságos harmadik országon keresztül érkeztem.
Trauma hatása alatt állok.
Homoszexuális/Transszexuális vagyok.
Soroséknak tehát eszük ágában sincs felhagyni eredeti tervükkel, gőzerővel folyik az illegális bevándorlók terelése Európa belseje felé.

A diszkrimináció az aduász

Az (állítólagos) betegségekre vonatkozó állításokon kívül a szótár tíz diszkriminációra vonatkozó kifejezést is tartalmaz. Ha a migránsok ezekre hivatkoznak a hatóságok előtt, nagyobb eséllyel remélhetik, hogy befogadják őket.

Példák az állítólagos diszkriminációra:
• hátrányos megkülönböztetés ért a bőrszínem miatt
• hátrányos megkülönböztetés ért az anyanyelvem miatt
• hátrányos megkülönböztetés ért a vallásom miatt
• hátrányos megkülönböztetés ért egy bizonyos társadalmi csoporthoz való tartozásom miatt
• hátrányos megkülönböztetés ért a származási országom, állampolgárságom miatt

Origo.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ